HYLLET: Daily Mail drar fram Rosenborg-spøkelset fra 2007 for å illustrere hvor stort press Jose Mourinho er under akkurat nå. Her mottar Rosenborg sin hyllest av tilreisende fans på Stamford Bridge etter 1-1-kampen. Foto: Action Images / John Sibley
HYLLET: Daily Mail drar fram Rosenborg-spøkelset fra 2007 for å illustrere hvor stort press Jose Mourinho er under akkurat nå. Her mottar Rosenborg sin hyllest av tilreisende fans på Stamford Bridge etter 1-1-kampen. Foto: Action Images / John SibleyVis mer

Storavis trekker fram Rosenborg-spøkelse for å vise hvor presset Mourinho er

- Noe enhver gutt drømmer om.

Fotballstudio fra klokka 20.45: Chelsea - Maccabi Tel Aviv

(Dagbladet): Etter en horribel sesongstart i Premier League og bråket rundt laglege Eva Carneiro, er Chelsea-manager Jose Mourinho under press. En seier i kveld vil være utrolig viktig foran storkampen mot Arsenal på Stamford Bridge.

Og for å illustrere akkurat hvor stort press Jose Mourinho er under, drar Daily Mail - verdens største engelskspråklige avis - fram en septemberkveld fra 2007.

Det var nemlig da Rosenborg rystet Chelsea på Stamford Bridge ved å ta en tidlig ledelse, som senere ble utliknet av Andrej Sjevtsjenko.

Årsak til sparkingen i 2007 Det var den kampen som ble den siste dråpen for Chelsea-ledelsen, og grunnen til at Jose Mourinho var ferdig som Chelsea-trener den gang. Det etter fire år som trener for blåtrøyene.

Resultatene var riktignok ikke like dårlige foran Rosenborg-kampen den gangen, men portugiseren hadde allerede røket uklar med ledelsen i klubben.

Miika Koppinen scoret Rosenborgs ene mål den gangen, det målet som sendte dem i ledelsen etter 25 minutter.

UNDER PRESS: Jose Mourinho. Her under nevnte kamp i 2007. Foto: Action Images / John Sibley
UNDER PRESS: Jose Mourinho. Her under nevnte kamp i 2007. Foto: Action Images / John Sibley Vis mer

- Derfra har jeg selvfølgelig minner som er deilige å ta med seg. Det var en opptur i en laber Tippeligasesong for oss. Vi hadde nok et snev av flaks, men til syvende og sist fortjente vi uavgjort, sier Koppinen til Dagbladet.

- Det er noe enhver gutt drømmer om, å score og være med å bidra i en slik kamp. Det var en ufattlig god følelse, spesielt at det var i England og mot Chelsea

- Det var en bra bortekamp for Rosenborg, erindrer RBK-back Mikael Dorsin overfor Dagbladet.

- Når et skandinavisk lag kommer til Stamford Brige er det ikke med så store forhåpninger, men man tror alltid som fotballspiller og gjør sitt beste. Vi håpet å få med oss poeng, og det gjorde vi. Vi spilte bra, spesielt i forsvaret. Også ledet vi jo 1-0, sier Dorsin.

Trenger seier I 2015/2016-sesongen, etter fem serierunder, er nemlig stå slik at Mourinhos Chelsea står med fire små poeng, og ligger fjerde sist på tabellen. Opp til serieleder og tittelutfordrer Manchester City er det allerede elleve poeng. Aldri før har en regjerednde seriemester startet sesongen dårligere.

Skulle Chelsea i kveld ryke på et tap mot israelske Maccabi Tel Aviv, vil det være sjokkerende og uten tvil sette Jose Mourinho under et enda sterkere press.

- Jeg tror nok ikke Mourinho sitter like utrygt nå, men fotball er jevnt. Jeg tror Chelsea vinner det. Mourinho har hatt bra resultater før og er en bra trener, men man lever av resultater, og de har hatt en dårlig start i ligaen. Men jeg tror de klarer det, sier Mikael Dorsin. Det tror også Miika Koppinen.

Daily Mail drar fram bråket rundt Eva Carneiro som det verste feiltrinnet Mourinho har gjort denne sesongen. Det var nemlig allerede i første serierunde at han hevde at laglegen ikke forsto spillet etter å i sluttminuttene ha løpt inn til en skadet Eden Hazard da stillingen var 2-2.

Carneiro ble umiddelbart vraket, og har ikke vært å se på Chelsea-benken siden. Daily Mail skriver at seks uker inn i konflikten har de fortsatt ikke funnet noen løsning.

PS! I morgen spiller Rosenborg sin første kamp i gruppespillet i Europa League. På motsatt banehalvdel står St. Etienne. Avspark er klokka 21.05, og kampen vises på Max.

MÅLSCORER: Miika Koppinen, her i duell med Chelseas kaptein John Terry. Foto: AFP PHOTO ADRIAN DENNIS
MÅLSCORER: Miika Koppinen, her i duell med Chelseas kaptein John Terry. Foto: AFP PHOTO ADRIAN DENNIS Vis mer