Storavtale vil redde TV-seerne

NRK og TV2 vil ha eneretten til alle de store sportsbegivenhetene du liker i årene framover. Og nå diskuterer de hvordan de skal dele konfektbitene. Storavtalen kan redde TV-sporten for deg.

Rikskanalene er nemlig lut lei av å miste toppidrett til betal-TV og rike medie-onkler. I hektisk møteaktivitet forhandler TV2 og NRK denne uka om en storoffensiv for å sikre seg eneretten til de store sportsbegivenhetene de neste årene. # Begge kanalene har sendt Kulturdepartementet sine ønskelister over arrangementer de ønsker å holde unna mindre kanaler og de store internasjonale mediegrupperingene.

De ber Regjeringen om å støtte lista og sørge for at Norge må følge EUs TV-avtale. På den måten kan EBU-medlemmene, NRK og TV2, boltre seg med godbitene alene.

Og over 90 prosent av de norske TV-seerne får være med på sportsfesten.

Mandag startet sluttforhandlingene av avtalen som kan bli den største i sitt slag her i landet.

- Partene er innstilt på å finne en samarbeidsmodell. Det vi diskuterer er både enkeltidretter generelt og framtidige arrangement spesielt. NRK og TV2 har felles rettigheter i EBU, som vi under enhver omstendighet må dele. Vi tar oss en diskusjon om deling av rettighetene vi har, sier NRKs toppsjef Einar Førde.

- Nå det gjelder de aktuelle alpin-VM, og VM i nordiske greiner i Ramsau, vil vi vente med å offentliggjøre løsningene for disse inntil vi har den langsiktige avtalen klar, sier han.

  • Etter det Dagbladet har grunn til å tro, dreier løsningen seg om at TV2 får enerett til direktesending fra alpin-VM i Vail. NRK får på sin side Ramsau-øvelsene alene.

- Slike forhandlinger tar alltid lengre tid enn man tror, men det er godt håp om en løsning, sier TV2-direktør, Arne A. Jensen.