Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storbæk forberedt på tribunehets

Møter gamleklubben i kveld.

• Dagbladet.no følger HamKam - Vålerenga direkte klokka 19

(Dagbladet.no:) Da Jarl André Storbæk ble klar for Vålerenga i fjor høst, kokte det over for deler HamKam-fansen.

«Måtte din videre fotballtilværelse bli et sant helvete,» sto det på Briskebybandens hjemmeside.

Det var spesielt surt for dem, siden backen gikk til Vålerenga. Mange på Hamar misliker Oslo-klubben spesielt, også på grunn av ishockeyrivaliseringen mellom de to byene.

- De får skrike hva de vil

I kveld kommer Storbæk tilbake til Briskeby, sammen med et Vålerenga-lag som ligger på kvalikplass. HamKam ligger rett over dem.

Hamar Arbeiderblad skriver at flere debattinnlegg har blitt sensurert på hjemmesida til Briskebybanden de siste dagene.

- Jeg har ikke tenkt så mye på Storbæk, men jeg har fått med meg at noen fortsatt er irriterte, sier bandeleder Helge Larsen.

TILBAKE PÅ BRISKEBY: Jarl André Storbæk sier han ikke vil bli påvirket av tilskuerne på Hamar. Foto: EIRIK H. URKE
TILBAKE PÅ BRISKEBY: Jarl André Storbæk sier han ikke vil bli påvirket av tilskuerne på Hamar. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer

Fra klokka 19 i kveld skal backen løpe opp og ned langs sida på Briskeby, bare noen meter fra hans gamle supportere på tribunen.

- Jeg skal takle at noen piper, de får skrike hva de vil, sier VIF-spilleren til HA.

- Det spiller ingen rolle for meg. Det er greit at de piper på en mann, så får de ti andre arbeidsro, sier Storbæk til Østlendingen.

- Må vinne duellene

Vålerenga må klare seg uten Ronny Johnsen, som fikk sitt tredje gule kort mot Start 16. mai.

Etter at HamKam rykket opp igjen til Tippeligaen, har de bare én seier av fire mulige mot Vålerenga. Den kom i seriepremieren på Hamar i fjor, da de vant 3-1.

Kamma har to seire så langt i år, men har bare ett poeng på de fire siste kampene.

Vålerenga fikk en opptur igjen på 16. mai, da de vant 2-1 i Kristiansand. Nå er de klare for en ny fotballkrig.

- Skal vi vinne, må vi matche dem i duellspillet. Samtidig må vi være våkne på dødballer begge veier, for de kan bli en nøkkelfaktor. Til slutt må vi prøve å få til vårt eget spill når vi har muligheten, sier Vålerenga-assistent Petter Myhre til vif.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling