Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storbæks frisparkperle avgjorde

Tett og hardt mellom Tromsø og Vålerenga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Tromsø - Vålerenga 0-1

En seriekamp mellom Vålerenga og Tromsø på Alfheim er vanligvis en ganske kjedelig affære, men i år stilte to lag som visste å angripe, og som visste å underholde.

Ikke mye ved Tromsø minnet om at laget ligger klart sist i årets Eliteserie, for tabelljumbo Tromsø gikk respektløst til verks, og fikk svar fra et like kreativt og spennende Vålerenga-lag.

Men hele veien manglet det siste lille som skulle til. Spissduellen lagene mellom endte uavgjort, for Rushfeldts direkte spillestil og målteft ble matchet av Fredheim Holms kreativitet og ballteft.

Feilaktig offside

Men det skulle stått 1-0 etter 45 minutter, da Ole Martin Årst ble spilt soleklart gjennom. Linjemannen var oppe med flagget før ballen gikk i nota, og reprisen viste at mannen i svart nok bør vurdere en tur på Brilleland. Årst var langt onside, og lagene gikk til pause målløst.

- Jeg er rimelig sikker på at det er mål, jeg er aldri foran. Det er ikke offside, og det er surt å se det, sa Årst etter matchen.

TIL-trener Ivar Morten Normark var litt oppgitt over det annullerte målet, men er mer opptatt av hvordan laget oppførte seg etter Storbæks drømmetreff.

PERLE: Jarl André Storbæks perle av et frispark sørget for at oslolaget dro hjem med full pott. Arkivfoto: Scanpix
PERLE: Jarl André Storbæks perle av et frispark sørget for at oslolaget dro hjem med full pott. Arkivfoto: Scanpix Vis mer

- Det å komme foran betyr allverden for oss, og det klarer vi ikke. Når VIF scorer kommer vi bakpå, og da sitter ikke spillet, sa Ivar Morten Normark til TV2 rett etter kampen.

Spesialist Storbæk leverte

For det var akkurat det som skjedde. Etter 63 minutter fikk Vålerenga frispark på rundt 28 meter etter at Patrice Bernier løp overende Ardian Gashi.

Og spesialist Jarl André Storbæk fikk drømmetreff. Ballen ble skrudd over muren og opp i krysset. Keeper Kenny Stamatopolous var på ballen, men skuddet var for godt plassert.

0-1, og en klar kandidat til rundens mål. Målscorer Storbæk var ikke spesielt fornøyd med sin egen prestasjon etter førsteomgangen, men håper trener Rekdal bare husker frisparket som endte i mål.

- Utfra den prestasjonen min fra 1. omgang kunne det ikke vært bedre, sa Storbæk til TV2 etter kampen.

- Vi lignet litt på fjoråret der vi var veldig solide. Men samtidig er vi er i mange gode posisjoner i løpet av kampen der vi slår dårlige pasninger, og vi har mye å jobbe med, sa trener Rekdal.

- At de får et mål annullert er surt for dem, og bra for oss, sa Rekdal.

image: Storbæks frisparkperle avgjorde

Mer å by på

Etter Storbæks scoring bar Tromsø-spillet bud om at laget har mer å by på utover i sesongen. Vålerenga var mer opptatt av å holde nullen enn å pynte på statistikken, og det kunne endt galt, for Tromsø var bevegelige og kreative framover. Men det siste manglet altså, og Oslo-laget kunne trekke seg tilbake og har all mulig rett til å sove godt i natt.

For Ivar Morten Normark og TIL er situasjonen en ganske annen. Laget har fremdeles bare ti poeng, men en liten trøst er at de tre lagene over på tabellen også gikk på tap.