StorBrann i Bergen

BERGEN (Dagbladet): Brann- Rosenborg 2-1. - Dette toppet uka mi, men nei, vi er ikke i nærheten av å vinne seriegullet, sier Brann-trener Harald Aabrekk.

Men det så sånn ut i går. For da Stadion tømte seg ut i den heite Bergens-kvelden, var det ball-Brann i byen. Av den typen det er umulig å slokke.

- Noen liker sånn fotball også, sier RBK-Eggen og sender en negativt ladet fagpasning i retning Harald Aabrekk. - Det var jo over 14000 tilskuere her.

- Er det Rosenborgs langpasninger og pumping han snakker om, kontrer Aabrekk. - Nei, jeg tror nok bare Eggen er skuffet fordi to tap for Brann i en og samme sesong svir i byrivaliseringa mellom Bergen og Trondheim.

Rosenborg var ikke Rosenborg på Brann Stadion i går kveld. I en omgang var de nesten ikke noe i det hele tatt. Men da utlikninga på Jan Ove Pedersens 1-0 kom som bestilt ni minutter etter pause, luktet det mer John Carew og RBK lange veier.

Helt til Raymond Kvisvik traff med go'foten.

- Det ødela rytmen vår, sier RBK-assistent Ola By Rise. - Vi følte vi hadde kontroll, fikk et baklengsmål og da Brann la seg bakpå, ble det som det ble.

Ingen fare med RBK

- Vi kan ikke klandre Brann for at de spilte som de spilte, sier Nils Arne Eggen. - De vant jo kampen. Og i Rosenborg gratulerer vi alltid dem som slår oss. Det skulle bare mangle.

Andre mangler - og de som handler om Rosenborgs opptreden og balladferd i går kveld - tar Eggen med like stor ro. Det som skjedde i går kveld er nemlig ikke et problem med tanke på Champions League-åpningen mot Boavista i Portugal på tirsdag.

- Det spiller ingen rolle, sier RBK-sjefen. - Og de som var litt slitne i hodet etter ei uke med landslaget, vil være pigge igjen når vi kommer ned dit.

Like rolig tar Nils Arne Eggen den smule spenning Brann gjeninnførte på toppen av Tippeligaen i går kveld. Sjøl ikke ivrige Bergens-journalister klarte å få mer enn skjeive blikk i garderoben.

- Nei, jeg tror ikke Brann vinner ligaen, sier Eggen høflig. - Vi skal jo spille vi også.

Aabrekks festbrems

Det kaldeste vannet til det som ble slått i festdrinkene i går kveld, kom likevel fra Aabrekk:

- Rosenborg vinner seriegullet. Jeg har sagt det hele tida og det står jeg på sjøl etter denne seieren. Og grunnen er at de er Norges beste lag. Klart best.

Og ifølge Aabrekk er ikke Brann nest best engang. Sjøl om de ligger på andreplass på tabellen.

- Molde er det laget som er nærmest Rosenborg. Vi har for tynn stall, plages av skader og gule kort og er derfor alt for sårbare til å ta opp kampen, sier Aabrekk.

<B>ELLEVILT:</B> Brann-spillerne takket publikum for støtten med seiersbølgen i går kveld.