DRØMMESTART: Et frispark fra forsvarsspilleren Stephanie Houghton (24) i det 64. minutt ga Storbritannia den historiske førstescoringen for et samlet britisk OL-lag på kvinnesiden. Foto: SCANPIX/EPA/ROGER PARKER
DRØMMESTART: Et frispark fra forsvarsspilleren Stephanie Houghton (24) i det 64. minutt ga Storbritannia den historiske førstescoringen for et samlet britisk OL-lag på kvinnesiden. Foto: SCANPIX/EPA/ROGER PARKERVis mer

Storbritannia fikk perfekt start på OL

Kvinnene åpnet med fotballseier.

Vertsnasjon Storbritannia fikk en perfekt start på OL-turneringen i fotball for kvinner med 1-0-seier over New Zealand onsdag.

Et frispark fra forsvarsspilleren Stephanie Houghton (24) i det 64. minutt ga Storbritannia den historiske førstescoringen for et samlet britisk OL-lag på kvinnesiden.

Arsenal-spiller Houghton traff godt på frisparket fra rundt 20 meter, og sendte ballen forbi New Zealands mur og ned i New Zealand-målvakt Jenny Bindons høyre hjørne.

Britene styrte det meste på Millennium Stadium i Cardiff, men slet med å omsette sjansene sine i mål. Et stolpetreff fra Alex Smith var det nærmeste vertsnasjonen kom i løpet av de første 45 minuttene.

New Zealand forsøkte å sette inn en sluttspurt for å redde poeng, og Sarah Gregorious burde utlignet alene med keeper Karen Bardsley. Avslutningen ble imidlertid enkelt stoppet av britenes sisteskanse.

(NTB)