Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storbritannia innhentet av engelsk straffeforbannelse

Ute av OL etter straffetap mot Sør-Korea.

STRAFFEHELT: Ki Sung-yueng (nr. 6) scoret på det avgjørende straffesparket da Sør-Korea gikk til OL-semifinale mot Brasil. Foto: Luca Bruno / AP Photo / NTB Scanpix
STRAFFEHELT: Ki Sung-yueng (nr. 6) scoret på det avgjørende straffesparket da Sør-Korea gikk til OL-semifinale mot Brasil. Foto: Luca Bruno / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det nykomponerte britiske OL-laget i fotball hadde riktignok fem walisere i troppen, men det var noe engelsk over måten Stuart Pearces mannskap forsvant ut av turneringene på hjemmebane på mot Sør-Korea lørdag kveld.

For det måtte straffespark til for å kåre en vinner i kvartfinalen - en form for avgjørelse engelskmennene stort sett bare har hatt dårlige erfaringer med på samme sluttspillstadium tidligere, senest under sommerens EM-sluttspill mot Italia.

AVGJØRENDE BOM: Daniel Sturridge bommet på straffesparket som sendte Storbritannia ut av OL-turneringen i fotball. Foto: Luca Bruno / AP Photo / NTB Scanpix
AVGJØRENDE BOM: Daniel Sturridge bommet på straffesparket som sendte Storbritannia ut av OL-turneringen i fotball. Foto: Luca Bruno / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

I skyggen av friidrettsfesten som utspilte seg i London, hvor Jessica Ennis, Greg Rutherford og Mo Farrah sørget for en av de største kveldene i britisk idrettshistorie, gikk Daniel Sturridge fram for å skyte vertsnasjonens femte straffespark etter at Aaron Ramsey, Tom Cleverley, Craig Dawson og Ryan Giggs alle hadde scoret.

Chelsea-spissen forsøkte å vente ut Bumyoung Lee, men det kom aldri noe utfall fra sørkoreanernes keeper før Sturridge sendte i vei et svakt forsøk.

Sekunder etterpå viste Ki Sung-yueng ingen tegn til usikkerhet, og sørkoreanerne var videre til semifinale mot Brasil, som på sin side måtte slite for seieren mot et gjenstridig Honduras-lag.

I den andre semifinalen møtes Japan og Mexico.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media