Storbritannia innhentet av engelsk straffeforbannelse

Ute av OL etter straffetap mot Sør-Korea.

STRAFFEHELT: Ki Sung-yueng (nr. 6) scoret på det avgjørende straffesparket da Sør-Korea gikk til OL-semifinale mot Brasil. Foto: Luca Bruno / AP Photo / NTB Scanpix
STRAFFEHELT: Ki Sung-yueng (nr. 6) scoret på det avgjørende straffesparket da Sør-Korea gikk til OL-semifinale mot Brasil. Foto: Luca Bruno / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet): Det nykomponerte britiske OL-laget i fotball hadde riktignok fem walisere i troppen, men det var noe engelsk over måten Stuart Pearces mannskap forsvant ut av turneringene på hjemmebane på mot Sør-Korea lørdag kveld.

For det måtte straffespark til for å kåre en vinner i kvartfinalen - en form for avgjørelse engelskmennene stort sett bare har hatt dårlige erfaringer med på samme sluttspillstadium tidligere, senest under sommerens EM-sluttspill mot Italia.

I skyggen av friidrettsfesten som utspilte seg i London, hvor Jessica Ennis, Greg Rutherford og Mo Farrah sørget for en av de største kveldene i britisk idrettshistorie, gikk Daniel Sturridge fram for å skyte vertsnasjonens femte straffespark etter at Aaron Ramsey, Tom Cleverley, Craig Dawson og Ryan Giggs alle hadde scoret.

Chelsea-spissen forsøkte å vente ut Bumyoung Lee, men det kom aldri noe utfall fra sørkoreanernes keeper før Sturridge sendte i vei et svakt forsøk.

Sekunder etterpå viste Ki Sung-yueng ingen tegn til usikkerhet, og sørkoreanerne var videre til semifinale mot Brasil, som på sin side måtte slite for seieren mot et gjenstridig Honduras-lag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer