PÅ SCENEN: Gunhild Stordalen og Martin Ødegaard var begge oppe på scenen på et Eat-seminar i Oslo i dag. MMS-FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
PÅ SCENEN: Gunhild Stordalen og Martin Ødegaard var begge oppe på scenen på et Eat-seminar i Oslo i dag. MMS-FOTO: TORE ULRIK BRATLANDVis mer

Stordalen foran Ødegaard: - Jeg er like opptatt av fotball som Elton John er i damer

Eat-seminar.

(Dagbladet): Martin Ødegaard (16) og de andre gutta på fotballandslaget stilte i dag opp på et seminar med slagordet «Eat, move, sleep». Der var også Gunhild Stordalen, som holdt et foredrag på Bamas hovedkontor i Oslo.

- Jeg er like interessert i fotball som Elton John er i damer, bemerket Stordalen humoristisk foran Ødegaard og co. Med andre ord: Lik null. Men begge parter har interesse for folkehelsen.

«Eat, move, sleep» er en nasjonal offensiv for å bedre helse og livskvalitet i befolkningen. Stordalen er tungt inne, i dette samarbeidet mellom Bama, Norges Fotballforbund og Eat Foundation.

- Fotball er en utrolig viktig kommunikasjonskanal for å få til endring - og særlig livsstilsendring. På grunn av dette prosjektet er det 365.000 norske barn og unge som får en potensiell sunnere livsstil og en bærekraftig bevissthet, forteller Stordalen til Dagbladet.

Samarbeid Hun har nettopp lagt bak seg en mye omtalt Eat-konferanse i Stockholm. I dag var turen kommet til Oslo, for å synliggjøre samarbeidet med fotballandslaget.

- Jeg ble rett og slett litt starstruck. Dette er nytt for meg. Jeg er like opptatt av fotball som Elton John er i damer. Men jeg forstår reklamen som sier at «det finnes viktigere ting i fotball, men ikke mye». Den har hold i seg.

EAT-LEDER:  Gunhild Stordalen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
EAT-LEDER: Gunhild Stordalen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Hva tenker du om at fotballandslaget intensiverer fokuset på mat, bevegelse og søvn?

- Fotballspillere er noen av samfunnets viktigste forbilder. Det de gjør, opptar folk. Alle vil jo være som dem. Selv mannen min (Petter Stordalen) har lyst til å være som Martin Ødegaard.

- Hvorfor?

- Det får du spørre Petter om. Jeg har en liten antakelse.

Hun fortsetter:

AMBASSADØRER:  Martin Ødegaard og Stefan Johansen.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
AMBASSADØRER: Martin Ødegaard og Stefan Johansen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Men disse gutta snakker om viktigheten av å stelle kroppen like bra som bilen. I tillegg får du miljøbevissheten på kjøpet.

Skal følge resultatene - Så nå kommer du til å gå på fotballkamper?

- Jeg vet ikke om jeg kommer til å gå på fotballkamper i praksis. Men jeg kommer til å følge med på resultatene. «Eat, move, sleep» skal gi bedre resultater.

- Har du noen planer om å få Ødegaards lagkamerat i Real Madrid - Cristiano Ronaldo - med på dette?`

- Eat er bygd på ambisjoner. Vi kjører det som et pilotprosjekt i Norge først. Vi ser på målbare resultater og atferdsendring, og kanskje kan vi eksportere suksesshistorien til resten av verden. Da er Ronaldo neste mann, sier Stordalen og smiler.

- Dette kan spre seg som E.Coli-bakterier i en frysedisk.

Martin Ødegaard - som er Eat-ambassadør sammen med blant andre Stefan Johansen - oppsummerte seminaret slik:

- Det har vært veldig bra. Jeg har fått med meg mye kunnskap, sier han.

Ødegaard innrømmer at han er glad i godteri, men at han er bevisst på kostholdet. Spiller du for Real Madrid kan det ikke være noen slinger i valsen ...