Store drømmer på sletta

Gutta tenker ikke bare på fotball under Norway Cup.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): Det er mange aktiviteter utenom fotballen som frister i Norway Cup.

Det store shoppingteltet, tivoli, og stander i overflod byr på alt fra karaoke og sport på storskjerm til en gedigen kjøresimulator komplett med en skinnende rød F1-Ferrari og varmluftsballong.

Norway Cup-området er fullt av musikk og mennesker i alle aldre, fotballdraktene haster, slentrer, iler og hopper bortover Ekebergsletta.

Stolte foreldre, opptatte dommere og generelt glad ungdom ser ut til å ha det storartet i solskinnet. Noen få, ensomme sølepytter er det eneste som minner om det voldsomme regnværet som overrasket turneringsdeltagerene i går.

Politiet og feltsykehuset melder om en rolig formiddag på sletta.

- Vi skal banke Vålenga i finalen

Kameratgjengen fra Ullern slapper av med et par pizzastykker, mens de beundrer hverandres nyervervinger fra G-Sport-teltet. Noen av de har allerede brukt 1500 kroner i løpet av turneringens første tre dager. Men de er slett ikke sikre på hva disse pengene har gått til.

- Det har jo blitt en del pizza da, foreslår Lars Haut nølende mens han gomler i seg den siste pizzabiten.

I følge Ullern-spillerene er det tre ting som gjør oppholdet på Norway Cup til en av årets høydepunkter.

- Damer! Og henge sammen med venner, nærmest roper Petter Helland-Olsen ut.

- Og fotball selvfølgelig, legger kameraten Kevin Voo og benytter anledningen til å vise fren sine splitter nye fotballsko.

Men mest av alt ønsker 13-åringene å nå finalen. Drømmemotstanderen er Vålenga.

- Vi skal knuse Enga i finalen. Den kampen må vi jo bare vinne, utbryter Lars Haut selvsikkert før hele laget plutselig spretter opp og forsvinner for å finne Idol-Sandra som skal være observert et eller annet sted på sletta.

- Håper bare at kamera mitt har nok batteri, er det siste man hører fra guttegjengen som løper av gårde.

Drømmer om nye fotballsko

Besøk i det store shoppingteltet virker nesten obligatorisk for alle som er innom Norway Cup. Med store øyne og et enormt shoppingapettit saumfarer turnedeltagerene de forskjellige butikkstandene. Lasse Johansen er ansvarlig for Levis-avdelingen og kan bekrefte at det et stort antall mennesker innom hver dag.

- Den store slageren er jeans. Hvite Levis 529, faktisk. Men så selger vi også mye trailercaps og vannpistoler, sier Johansen til Dagbladet.no.

Han synes det er vanskelig å anslå hvor mye hver enkelt deltager bruker i løpet av turneringene, men etter fire år med stand-jobbing under Norway Cup kan han konstatere at salget øker mot slutten av uken.

- Det virker som pengene sitter løsere de siste dagene. Kanskje fordi mange er innom og titter til å begynne med, også bestemmer seg før de reiser hjem igjen.

Lars Erik Bjerke fra Brannbu trenger nye nye fotballsko etter at hans revnet under den siste kampen. Han får hjelp av ekspeditøren Thomas Heyerdahl på Nike-avdelingen.

Heyerdahl har noen generelle råd til spillere som skal kjøpe nye sko i løpet av turneringen.

- Generelt anbefaler vi ikke å ta på nye sko rett før en kamp. Det kan være veldig greit å gå de inn. For selv om de fleste fotballsko i dag er laget av syntetisk materialle, og derfor ikke utvider seg noe særlig, er det lurt å bli kjent med hvordan det er å ha de på foten.

Kondomsertifikat

50 meter unna, strategisk plassert ved en populær trampoline har Medisinernes seksualopplysning en liten stand.

To medisinstudenter står omringet av nysgjerrig ungdom og forklarer, peker og viser den korrekte måten å tre på en kondom.

- De spør veldig lite, så vi prøver å snike inn mest mulig info når vi prater. For eksempel ved å fortelle når den vanlige debutalderen er, slik at de forhåpentligvis skal slippe press senere, sier leder for MSO Rune Jacobsen.

- De fleste som er her og snakker med oss er mange år unna før de faktisk får bruk for disse kunnskapene. Men det er veldig greit at de har sett det før, den gangen hormonene bruser og det virkelig gjelder, forklarer Jacobsen.

Sjenerte, alvorlige og ofte lattermilde cup-deltagerene overværer presentasjonen fra medisinstudentene, før de får muligheten til å prøve selv. Det er mye fnising blant jentene, mens guttene tar hele seansen med alvorstynget konsentrasjon.

Belønningen er kondomsertifikatet. Og det er stas det.

<B>SKOENE SPRAKK:</B> Lars Erik Bjerke er på utkikk etter nytt skotøy.
<B>KONDOMOPPLÆRING:</B> Rune Jacobsen fra MSO gir viser hvordan det skal gjøres.
PIZZA-JUBEL:</B> Ullern-gutta koser seg med pizza og drømmer om å knuse VIF.
SALGSBOD:</B> Levis-butikken selger jeans i alle farger.