Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Store endringer i fotballen: Slutt på «trippelstraffen»

Fra og med 2016/17-sesongen.

NYE REGLER: En spiller som fratar motstanderlaget en stor scoringsmulighet blir ikke automatisk utvist. Her er det Fernando Torres som får sitt andre gule kort i kampen mot Barcelona. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB Scanpix
NYE REGLER: En spiller som fratar motstanderlaget en stor scoringsmulighet blir ikke automatisk utvist. Her er det Fernando Torres som får sitt andre gule kort i kampen mot Barcelona. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): The International Football Association Board (IFAB) har vedtatt store regelendringer i fotballen fra og med 2016/17-sesongen.

Den største endringen er den såkalte «trippelstraffen», som innebærer at en spiller som hindrer en stor scoringsmulighet ulovlig, automatisk får rødt kort og en påfølgende suspensjon - i tillegg til å lage straffespark, dersom forseelsen skjer innenfor 16-meteren.

Den nye regelendringen gjør at en spiller ikke automatisk får rødt kort dersom han bommer på taklingen. Han får i stedet det gule kortet om han gjør et forsøk på å ta ballen.

Spillere som holder, dytter eller drar i andre spillere, uten å fokusere på ballen, vil fortsatt bli sendt i dusjen i en liknende situasjon, skriver Sky Sports.

Flere endringer Nå er det også mulig å sende ballen i hvilken som helst retning fra avspark, i motsetning til å sende den framover slik regelen sier i dag.

Spillere som ligger skadet på gressmatta etter en forseelse som har gitt gult eller rødt kort, kan nå bli behandlet på banen i stedet for å måtte forlate den - slik regelen er i dag.

På den måten slipper laget å bli «straffet» ved å ha én spiller mindre på banen.

Regelendringene blir innført etter en nøye evaluering som ble ledet av den tidligere toppdommeren David Elleray over en periode på 18 måneder.

Mer videodømming En utvidet bruk av videodømming vil også tre i kraft i en prøveperiode på to år. Teknologien skal brukes på fire områder: Å bestemme om en ball er inne i mål eller ikke, røde kort, straffespark og identifisering av riktig spiller ved forseelser.

Det italienske fotballforbundet (FIGC) har annonsert at de har blitt valgt som prøvekanin for videoteknologien.

- Vi var blant de første som ønsket videoteknologi på banen og vi mener vi har alt som trengs for å tilby vårt bidrag i dette viktige eksperimentet, sier FIGC-president Carlo Tavecchio.

Testperioden vil starte i løpet av 2017/18-sesongen seinest, etter å ha vært gjennom grundige tester først.

Tretten land har vært interessert i å prøve ut prosjektet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart