Store endringer i fotballen: Slutt på «trippelstraffen»

Fra og med 2016/17-sesongen.

NYE REGLER: En spiller som fratar motstanderlaget en stor scoringsmulighet blir ikke automatisk utvist. Her er det Fernando Torres som får sitt andre gule kort i kampen mot Barcelona. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB Scanpix
NYE REGLER: En spiller som fratar motstanderlaget en stor scoringsmulighet blir ikke automatisk utvist. Her er det Fernando Torres som får sitt andre gule kort i kampen mot Barcelona. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): The International Football Association Board (IFAB) har vedtatt store regelendringer i fotballen fra og med 2016/17-sesongen.

Den største endringen er den såkalte «trippelstraffen», som innebærer at en spiller som hindrer en stor scoringsmulighet ulovlig, automatisk får rødt kort og en påfølgende suspensjon - i tillegg til å lage straffespark, dersom forseelsen skjer innenfor 16-meteren.

Den nye regelendringen gjør at en spiller ikke automatisk får rødt kort dersom han bommer på taklingen. Han får i stedet det gule kortet om han gjør et forsøk på å ta ballen.

Spillere som holder, dytter eller drar i andre spillere, uten å fokusere på ballen, vil fortsatt bli sendt i dusjen i en liknende situasjon, skriver Sky Sports.

Flere endringer Nå er det også mulig å sende ballen i hvilken som helst retning fra avspark, i motsetning til å sende den framover slik regelen sier i dag.

Spillere som ligger skadet på gressmatta etter en forseelse som har gitt gult eller rødt kort, kan nå bli behandlet på banen i stedet for å måtte forlate den - slik regelen er i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer