Store Fredrik minstemann

KRISTIANSAND (Dagbladet): Start har bare tapt én kamp i årets tippeliga. Men - de har heller ikke vunnet. Og der har du den håpløse tendensen som kjennetegner et nedrykkslag. Og som gjør trener Jan Halvor Halvorsen fortvilet.

- Enig, sier han. - Fire uavgjorte kamper monner ikke på tabellen. Men når det er sagt - jeg er glad for det poenget vi fikk mot Viking. Det er bra å ikke tape på en elendig dag.

4-3-3 er Starts utgangspunkt. Det er en tallkombinasjon som får Viking-trener Benny Lennartsson til å flire. Og det med rette. Fordi 4-5-1 i erkekonservativ fasong er måten Start utøver fotballen sin på.

- Det er blitt sånn i Norge, sier Benny Lennartsson. - Man sier 4-3-3 fordi et høres bedre og mer positivt ut enn 4-5-1. Og jeg ble ærlig talt sjokkert over hvor baktunge Start var i denne kampen. De lå så lavt at jeg ikke trodde det jeg så.

Men Vikings problemer så han - spesielt i første omgang. Og de avdekket Stavanger-lagets store problem. For Viking har per dato ikke pasningsfart og presisjon nok til å gjøre noe effektivt mot en baktung motstander. Hvilket Benny Lennartsson også innrømmer.

- Vi klarer ikke av motstandere som spiller 4-5-1, sier han. - Vi får ikke fart i spillet vårt. Men heldigvis ble vi i hvert fall bedre etter pause. Og vi burde absolutt vunnet denne kampen klart.

Minstemann utliknet

167 centimeter høye Fredrik Strømstad snøt Benny Lennartsson for hans første seier på Kristiansand Stadion. På sju forsøk har han aldri vunnet på Starts hjemmebane.

Den eneste seieren han har fra Sørlandets hovedstad, kom mot Vindbjart i cupen for to år siden (6- 1), og da ble han utskjelt fordi han mente slike cupkamper burde tippeligalagene spares for.

- Da Hannu Tihinen gjorde 1- 0, trodde jeg det var vår dag, sier Benny. - Jeg har aldri vært nærmere en seier her enn jeg var i dag.

- Det samme trodde jeg, sier Jan Halvor Halvorsen.

- Men heldigvis var Fredrik Strømstad der og ordnet utlikning og ett poeng. Men vi spiller ikke bra, og derfor er jeg naturligvis veldig skuffet. Det er noe tafatt og puslete over oss som jeg ikke liker, sier Halvorsen fortvilet.

REDDET POENGET : Starts målscorer Fredrik Strømstad feirer scoringa sammen med Terje Leonardsen (t.v.) og Steinar Pedersen.