Store idrettsstjerner protesterer mot politidrap

Aksjonerer mot at hvite politifolk slipper tiltale etter drap på svarte.

PROTESTENE SPRER SEG I IDRETTEN. Cobe Bryant er stor i amerikansk basketball. Han er en av flere og flere stjerner som aksjonerer med de siste ordene til Eric Garner. Seks-barns faren som ble drept av en hvit politimann, beskyldt for å ha solgt sigaretter ulovlig. Foto:
PROTESTENE SPRER SEG I IDRETTEN. Cobe Bryant er stor i amerikansk basketball. Han er en av flere og flere stjerner som aksjonerer med de siste ordene til Eric Garner. Seks-barns faren som ble drept av en hvit politimann, beskyldt for å ha solgt sigaretter ulovlig. Foto: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LeBron James, Kobe Bryant og andre idrettsstjerner har sluttet seg til de omfattende protestene etter at flere ubevæpnede svarte den siste tiden er drept av hvite politifolk.

«I can't breathe» (jeg får ikke puste) ble i juli Eric Garners siste ord.

Seksbarnsfaren døde etter at politifolk tok et ulovlig nakkegrep på ham da han ble pågrepet for ulovlig salg av sigaretter.

Uttrykket er blitt et slagord for demonstrantene, og stadig flere stjerner tar det i bruk på oppvarmingstøy eller skrevet på skoene.

Lørdag brukte Chicago Bulls-stjernen Derrick Rose en trøye med «I can't breathe» under oppvarmingen til kampen mot Cleveland Cavaliers.

- Jeg må prøve å få tak i en slik, sa Cavaliers-superstjernen LeBron James, og mandag varmet både han og Kyrie Irving opp i tilsvarende trøyer foran bortekampen mot Brooklyn Nets, der Storbritannias prins William og kona Kate var blant tilskuerne.

Nets-spillerne Kevin Garnett, Deron Williams, Alan Anderson og Jarrett Jack gjorde det samme. Rapperen Jay-Z, tidligere deleier av Nets, og Jack delte ut trøyene til spillere som ønsket det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer