Store-John på dressurkurs

TRONDHEIM (Dagbladet): - Det er viktig at en spiss er opptatt av å score mål, men det må ikke bli en besettelse, sier Nils Arne Eggen. Av disse enkle RBK-grunner har Lerkendals ballsjef sett det som en nødvendighet å dressere John Carew i det som kalles klubbens postulater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Etter mange mål i Tippeligaen, og etter de meget gode kampene John spilte mot spesielt Dortmund og Feyenoord her på Lerkendal, var jeg redd for at han trodde at vi alltid krevde at han skulle score mål, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet. Sånn er det ikke - mål må jo komme naturlig. Og derfor har jeg prøvd å viske ut enkelte tanker.

Og:

- Av den grunn har jeg hatt samtaler med John.

Ved siden av frykten for at John Carew skulle binde seg av ikke-eksisterende krav har Nils Arne Eggen også sett en annen fare ved 20-åringens massive inntreden i Rosenborg. Den handler om mediekjøret, heltedyrkelsen og faren for at «fotan» mister kontakten med grasrota.

- Klart det, sier Eggen. - Det er jo ikke lett å komme hit som 20-åring og til de grader bli blåst opp i media. Men John er en fornuftig gutt, og dette har vi snakket om. I Rosenborg passer alle på hverandre.

God porsjon kjeft

- Etter de kampene hvor det gikk veldig bra holdt Nils meg på bakken, innrømmer John Carew. - Han gjør alltid det når det er nødvendig. Men han er ingen villstyring sjøl om det kan se sånn ut. Han er en snill mann og vil meg jo bare godt.

- Men du har fått kjeft og advarende pekefingrer?

- Ja, alle får sin porsjon. Men i perioder har han vært ekstra streng mot meg. Og slik jeg har lært meg Nils å kjenne, er han en type som ha en spesiell kontakt med alle spillerne.

- Nils må ha kontakt og kontroll, sier John Carew.

- Uansett?

- Jada, alle skal snakkes til. Om du gjør det godt eller dårlig - tilbakemeldingene kommer. Og etter de beste kampene jeg spilte - da det ble veldig mye i media og sånn - var han der og dempet meg. Spesielt i begynnelsen.

Vil alltid score

- Ditt utbytte av dressuren?

- Jeg visste litt om hvordan han var før jeg kom hit. Derfor har det bare vært positivt. Og jeg har aldri vært skremt - jeg bare blitt tryggere. Som jeg sier så er han jo egentlig bare snill, sier Store-John.

- Hva med dine egne krav til å score mål?

- Jeg vil alltid score - i hver eneste kamp. Og i Rosenborg har det jo blitt en del også. Og derfor føler jeg ikke at det er noe problem. I tillegg blir jeg jo hele tida fortalt at det viktigste er at laget scorer.

- I Tyskland snakker man like mye om Carew som om Rosenborg. Betyr det ekstra krav på deg sjøl mot Bayern?

- Jeg ønsker å gå ut og styre kampen. Jeg vil vise at det jeg har gjort i de tidligere kampene ikke har vært noe blaff. Men om jeg føler at jeg må ha mål - nei, nei - jeg tenker ikke på det . Det presset jeg føler når det nærmer seg kamp prøver jeg å vri til noe positivt, sier John Carew.

«I perioder har han vært ekstra streng mot meg.»JOHN CAREW

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer