MINDRE AV DETTE: Testingen er det dyreste den britiske antidopingorganisasjonen foretar seg. Her testes Bradley Wiggins. EPA/STR
MINDRE AV DETTE: Testingen er det dyreste den britiske antidopingorganisasjonen foretar seg. Her testes Bradley Wiggins. EPA/STR Vis mer

Store kutt truer britisk antidoping

- Alarmerende, mener styreleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): David Kenworthy leder arbeidet til det britiske antidopingforbundet (Ukad). Han har fått foruroligende beskjeder fra myndighetene.

- Vi har fått beskjed om å forvente kutt på opp mot 25 prosent, forteller Kenworthy til BBC.

Organisasjonen har årlig et budsjett på rundt sju millioner pund (i underkant av 90 millioner kroner). Hoveddelen er statlige midler.

Kenworthy mener kuttene truer hele organisasjonen og dermed også det britiske antidopingprogrammet.

- Med tanke på arbeidet vi er satt til å utføre, vil jeg si at hele Ukad trues av dette. Vi har fortsatt tid igjen til å skaffe midlene vi trenger for å overleve. Klarer vi ikke det, er integriteten til britisk idrett i fare, advarer han.

Testingen er det mest kostbare Ukad foretar seg. Kenworthy ser ingen annen utvei enn å redusere antallet om kuttene slår inn.

- En standard urinprøve koster oss 371 pund (rundt 4.700 kroner) og tester i det biologiske passet koster 439 pund (rundt 5.600 kroner). Om vi dropper tester, spiller vi oss selv utover sidelinjen. Vi snakker her om alarmerende kutt, og det hadde vært fryktelig å miste erfaringen vi nå sitter på, avslutter styrelederen.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer