- Støre med ny SMS-støtte for Tromsø-OL

- Kan ikke erindre det, sier han.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sendte enda en tekstmelding med støtte for OL i Tromsø 2018, hevder NRK.

Fra før er det kjent at VGs sportskommentator Truls Dæhli fikk videresendt en tekstmelding fra Bjørge Stensbøl 13. januar i fjor, dagen etter at han hadde skrevet en kommentar med full støtte for Tromsø-OL, der det blant annet sto: «Det vil sive mer støtte til dere etter hvert... Stå på og lykke til videre! Jonas».

Ifølge Stensbøl var SMSen fra utenriksministeren, som selv flere ganger har uttalt at han ikke kan erindre å ha sendt noen slik tekstmelding til Stensbøl.

Nå hevder NRK Brennpunkt at Støre skrev en nesten identisk tekstmelding til en ikke navngitt person samme dag, skriver VG. I denne SMS-en står det:

«... Du vil se signaler fra andre hold etter hvert. God helg. Heia Tromsø!».

Ifølge programmet som sendes tirsdag kveld, har medarbeidere i Brennpunkt selv sett tekstmeldingen, og det slås fast at den er sendt fra Støres mobilnummer.

Tre dager etter at tekstmeldingene ble sendt, gikk Senterpartiets leder Åslaug Haga ut og kunngjorde at Sp ville jobbe for at Tromsø skulle få OL.

Støre har ikke villet la seg intervjue av VG om den nye tekstmeldingen. Heller ikke til NRK skal han ha uttalt seg.

HEVDER STØRE SENDTE FLERE SMS FOR TROMSØ: Jonas Gahr Støre sier han ikke kan huske det, men NRK Brennpunkt mener de kan dokumentere at utenriksministeren har sendt flere tekstmeldinger med støtte for OL i Tromsø. Foto: SCANPIX
HEVDER STØRE SENDTE FLERE SMS FOR TROMSØ: Jonas Gahr Støre sier han ikke kan huske det, men NRK Brennpunkt mener de kan dokumentere at utenriksministeren har sendt flere tekstmeldinger med støtte for OL i Tromsø. Foto: SCANPIX Vis mer

Men i en e-post til VG skriver Støre at han ikke husker å ha sendt noen tekstmelding til Stensbøl, men legger også til at han «må selvsagt ta det forbehold at jeg ikke kan erindre alle de smser jeg sender og mottar i min travle hverdag. Jeg kan ikke utelukke at jeg kan ha sendt en sms til noen andre om denne saken, men jeg kan som sagt ikke erindre det».

(NTB)