Håndball-EM i Sverige:

Store nasjoner raser og protesterer mot ny EM-regel: - Hva har det med sporten å gjøre?

Sokk-regel skaper hodebry: Påvirker Veronica Kristiansen, Stine B. Oftedal og Vilde Ingstad.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Russland, fredag kl. 20.45

HELSINGBORG (Dagbladet): Før EM-sluttspillet i Sverige er det innført nye regler for hva spillerne kan ha på seg i kamp. Alle spillerne på samme lag skal selvsagt ha lik drakt og shorts, akkurat som før.

Men nå må spillerne også ha like sokker.

Det er heller ikke lov å ha ekstrautstyr som ankelbeskytter, ankelstøtte, skinne eller kompresjonsstrømpe i andre farger enn lagets sokker.

Det skaper ekstraarbeid for de norske håndballjentene og Veronica Kristiansen (26) må dekke sin svarte ankelbeskytter med hvit teip før hver kamp. Norge har nemlig hvite sokker. Ankelbeskytteren hun bruker finnes ikke i hvit.

- Jeg måtte teipe foran begge kampene vi har spilt og det ser jo nesten ut som jeg har bandasje på leggen. På nært hold ser det teit ut. Det ser jo ut som jeg er full av teip. Men det ser sikkert helt sikkert ok ut på tv, sier Veronica Kristiansen til Dagbladet med en litt ironisk tone.

Stornasjoner raser

Tøyreglene er blitt en av EMs største snakkiser og flere nasjoner ser rødt.

Nå har lagene i EMs gruppe B (Frankrike, Tyskland, Polen og Nederland) lagt inn en klage til Det europeiske håndballforbundet (EHF) . Danmark støtter også protesten, skriver dansk TV2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer