Store navn bak Solskjær på eksklusiv United-liste

Var blant de viktigste for Ferguson.

VIKTIG. Ole Gunnar Solskjær ender høyt oppe på en kåring over de beste og viktigste spillerne i perioden til Sir Alex Ferguson. Foto: Cornelius Poppe / NTB SCANPIX
VIKTIG. Ole Gunnar Solskjær ender høyt oppe på en kåring over de beste og viktigste spillerne i perioden til Sir Alex Ferguson. Foto: Cornelius Poppe / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær er foran flere store United-navn på ei eksklusiv liste, satt opp av Daily Mail.

Kåringen dreier seg om de 50 beste og viktigste spillerne i perioden til Sir Alex Ferguson.

I løpet av de 26 årene Ferguson bestemte på Old Trafford, har det ikke vært få store navn å plukke av. Da er det stort for en nordmann å bli rangert helt oppe på 17. plass.

Bak seg på lista står stjernenavn som Dwight Yorke, Paul Ince, Brian McClair, Michael Carrick og Patrice Evra. Bare for å nevne noen få store navn.

Superreserven Avisa begrunner plasseringen til Ole Gunnar Solskjær på denne måten:

Den ultimate superreserve. En av de mest inspirerende signeringer utført av Ferguson. Han vil for alltid ha sin sikre plass i historien til Old Trafford for å ha stukket fram høyrefoten og scoret seiersmålet i finalen rett før slutt i Champions League-finalen i 1999. Beundret for det og for andre bidrag gjennom hans 11 år lange karriere i klubben. Hans overgang til klubben for 1,5 milllioner pund, har vist seg som en av de beste transaksjoner i klubbens historie.

Kallenavnet Avisa skriver at han fikk kallenavnet «Baby-faced assassin» for sitt gutteaktige utseende og sine drepende avslutninger.

Og at det er bemerkelsesverdig, at nordmannen står notert med så mange fulltreffere som han gjør, med tanke på de få kampene han var med fra start.

Han får også skryt for sine holdninger i kåringen. Avisa skriver:

Klaget aldri Han klaget aldri over sin rolle. Han valgte heller å studere motstanderne nøye fra benken. Slik at han var best mulig forberedt, når Fergie til slutt tilkalte ham.

Avisa omtaler øyeblikket på Nou Camp i 199 som det aller største, men framhever også de fire scoringene hans i 8-1 overkjørselen mot Nottingham Forest samme sesong.

Ole Gunnar Solskjær vant seks ligatitler, FA-cup to ganger, Campions League og VM for klubblag.

Med seg på lista over de 50 beste har Solskjær nordmennene Ronny Johnsen og Henning Berg på 46. og 47. plass.

På toppen På toppen av lista troner evigunge og trofaste Ryan Giggs, foran Paul Scholes og Cristiano Ronaldo. Deretter rangeres Eric Cantona, Roy Keane, Peter Schmeichel, Bryan Robson, Gary Neville, Wayne Rooney og David Beckham som de ti beste spillerne under Sir Alex Ferguson.

Og rett bak der altså: Ole Gunnar Solskjær.

VIKTIG STØTTESPILLER. Ole Gunnar Solskjær (t.v.) var en av de viktigste støttespillerne for Sir Alex Ferguson. Foto: Morten Løberg / Samfoto
VIKTIG STØTTESPILLER. Ole Gunnar Solskjær (t.v.) var en av de viktigste støttespillerne for Sir Alex Ferguson. Foto: Morten Løberg / Samfoto Vis mer