Store nok for Europa

Liverpool sliter med å henge med i toppen i Premier League, men i går kveld viste de at de er store nok til å være med i Europa.

LONDON (Dagbladet): Liverpool hamret løs på et tamt Monaco, og John Arne Riise hadde gleden av å sende gamleklubben hjem fra Anfield med et tomålstap i bagasjen. Liverpool fikk en perfekt start på Champions League-sesongen.

Men det burde vært mye mer. Luis Garcia misset på to store sjanser, Djibril Cissé misset én, og Milan Baros én.

Men Cissé scoret før pause, etter at Garcia og Gerrard samspilte og åpnet Monaco-forsvaret. Milan Baros kom på for ulykkesfuglen Garcia, som to ganger var alene med keeper og bommet, i andre.

Baros bommet ikke. Han tok ned en 40-meterspasning på brystet på 16-meteren, driblet av en mann, gikk til femmeteren, og alene med keeper ventet og ventet og ventet han, før han lobbet i mål. Da var det spilt 83 minutter, og Monaco hadde ikke produsert en eneste sjanse, men overtatt mer av spillet, men det andre målet tok livet av all spenning.

Riise god

Fem minutter seinere var tsjekkeren aleine med keeper igjen i en liknende situasjon, men denne gangen ventet han for lenge og rotet bort ballen.

John Arne Riise spilte hele kampen for Liverpool og var bunnsolid defensivt på venstre back. I første omgang tok han noen raid forover uten at det førte til noe annet enn tap av ballen, men med gode taklinger, pasninger og innkast, virker det som om Riise har manager Rafael Benitez tillit.

-  Det var en god kamp, vi spilte konsentrert, og vi kunne ha scoret flere mål. Det var en vanskelig kamp mot et godt lag. Men vi scoret to mål, begge spissene scoret og det er bra for lagets selvtillit, sier Rafa Benitez etter kampen.

-  På 1- 0 kan man ikke være trygg, men da vi scoret det andre, kunne vi slappe av. Dette bygger opp lagets selvfølelse, og vi håper å gå langt i Europa, selv om vi har tøffe motstandere, sier Benitez til Sky Sports.

Hauge god

Steven Gerrard styrte midtbanen og spillet med gode pasninger. Etter kampen var han fornøyd.

-  Fansen koste seg, spillerne koste seg og dette er hvor vi vil være. Vi er veldig fornøyde med en god start i Champions League. Det er viktig å ta tre poeng på hjemmebane, sa Steven Gerrard til Sky Sports etter kampen.

Han fikk gult kort av den norske dommeren Terje Hauge etter en sein takling, men var ikke enig.

-  Jeg skled, og prøvde ikke å takle. Jeg prøvde å si det til dommeren, men han ville ikke høre, sier Gerrard.

Hauge klarte seg bra i Liverpool, og hadde en langt roligere natt enn Anders Frisk i Roma.

Fem igjen

Monaco satte inn en tredje nordmann på banen. Hassan el Fakiri spilte de ti siste minuttene, og var ikke på backen sin da Milan Baros banket inn 2- 0. Men på det tidspunktet var Monaco på vei framover på banen, og sendte mer folk framover. Monaco hadde bare fem spillere igjen fra laget som tapte vårens Champions League-finale for Porto. Spesielt savnet var nyinnleide Javier Saviola. Barcelona-spissen var suspendert mot Liverpool.  Liverpool møter Olympiakos borte i neste runde.

KLASSESCORING: Cissé scoret Liverpools første mål, etter veggspill med Garcia dundret han ballen i nettet.