Store penger i VM-kampen

MANCHESTER (Dagbladet): Fredag drar Team Klemetsen til Puerto Rico på Gran Canaria for å begynne oppkjøringen til VM-kampen 1. mai. - Det blir palmevin og paella på meg, sier faderen. Det lukter oh, la paloma blanca.

Men når matchdagen nærmer seg, kan det begynne å lukte penger, også. Man snakker nemlig om å gjøre Lukkøyes VM-fight mot den amerikanske IBF-mesteren Reggie Johnson til den første betal-per-titt-sendinga i Norge.

Hvilket betyr:

Hvis 20 000 nordmenn har lyst til å se Lukkøye bli verdensmester til en pris av 100 kroner, så betyr det to millioner kroner til fordeling.

Hvis 50 000 eller flere får boksedilla på arbeidernes dag, er det bare å bruke gangetabellen. Og på toppen av det klarer sikkert Team Klemetsen å klemme ut noen ekstra sponsorkroner også i forbindelse med VM-kampen.

Ikke rart familien er i form.

København eller USA

- Vi jobber med flere muligheter, sier Steffen Tangstad.

- Det eneste som er helt sikkert, er at det blir VM-kamp - enten i København eller Amerika.

Det siste er avhengig av hvem av matchmakerne - Mogens Palle i Danmark eller Reggie Johnsons mann i USA - som byr mest penger på fighten.

Den som legger den største bunken på bordet, får arrangere forestillingen. Og fra budet som kommer skal bokserne ha sine prosenter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mesteren mest - Lukkøye mindre.

Gratis Spania-tur

- Kom med han (verdensmesteren), sier John Klemetsen. - Nå går det den rette veien. Ole er veldig klar på å gjøre dette, og kanskje kan vi tjene noen gode penger også.

- Det fortjener vi.

Spania-turen på 14 dager er ifølge Big John sponset av en svær nordmann de traff sist de var der nede.

- Det står en leillighet på 350 kvadratmeter og venter på oss. Derfor blekker vi nedover hele gjengen. Og når vi er ferdige med det, tar vi ei helg hjemme i Stavanger før vi reiser ned til Ivor (de Lima - treneren) og begynner med sparring.

- Dette skal bli akkurat som i gamle dager.

Oh, du milde la paloma blanca.