Store penger i VM-kampen

MANCHESTER (Dagbladet): Fredag drar Team Klemetsen til Puerto Rico på Gran Canaria for å begynne oppkjøringen til VM-kampen 1. mai. - Det blir palmevin og paella på meg, sier faderen. Det lukter oh, la paloma blanca.

Men når matchdagen nærmer seg, kan det begynne å lukte penger, også. Man snakker nemlig om å gjøre Lukkøyes VM-fight mot den amerikanske IBF-mesteren Reggie Johnson til den første betal-per-titt-sendinga i Norge.

Hvilket betyr:

Hvis 20 000 nordmenn har lyst til å se Lukkøye bli verdensmester til en pris av 100 kroner, så betyr det to millioner kroner til fordeling.

Hvis 50 000 eller flere får boksedilla på arbeidernes dag, er det bare å bruke gangetabellen. Og på toppen av det klarer sikkert Team Klemetsen å klemme ut noen ekstra sponsorkroner også i forbindelse med VM-kampen.

Ikke rart familien er i form.

København eller USA

- Vi jobber med flere muligheter, sier Steffen Tangstad.

- Det eneste som er helt sikkert, er at det blir VM-kamp - enten i København eller Amerika.

Det siste er avhengig av hvem av matchmakerne - Mogens Palle i Danmark eller Reggie Johnsons mann i USA - som byr mest penger på fighten.

Den som legger den største bunken på bordet, får arrangere forestillingen. Og fra budet som kommer skal bokserne ha sine prosenter.

Mesteren mest - Lukkøye mindre.

Gratis Spania-tur

- Kom med han (verdensmesteren), sier John Klemetsen. - Nå går det den rette veien. Ole er veldig klar på å gjøre dette, og kanskje kan vi tjene noen gode penger også.

- Det fortjener vi.

Spania-turen på 14 dager er ifølge Big John sponset av en svær nordmann de traff sist de var der nede.

- Det står en leillighet på 350 kvadratmeter og venter på oss. Derfor blekker vi nedover hele gjengen. Og når vi er ferdige med det, tar vi ei helg hjemme i Stavanger før vi reiser ned til Ivor (de Lima - treneren) og begynner med sparring.

- Dette skal bli akkurat som i gamle dager.

Oh, du milde la paloma blanca.