Store problemer for Solberg-gutta

Petter og Henning Solberg sliter.

ATEN (Dagbladet.no): Solberg-brødrene har ikke hatt noen bra dag på de tre første fartsprøvene lørdag:

Petter var langt fra fornøyd med dekkene han kjørte med, og valgte i tillegg fullstendig feil innstillinger på bilen.

- Jeg kjører med helt nye dekk, men de burde vært skåret opp mer slik at jeg hadde fått bedre feste. Tilbakemeldingene om at underlaget skulle være hardere enn på fredag viste seg nemlig ikke å stemme. Det var veldig løst. Pirelli burde klart den jobben bedre. På den siste prøva før service bremset jeg altfor seint, kjørte av veien og tapte mye tid. I tillegg kvalte jeg motoren to ganger etter snurringer. Nei, dette var ikke noe morsomt, sier Petter Solberg til Dagbladet.no.

Den første av tre gjenstående fartsprøver i dag starter klokka 13.08. På den halvtimen service de har før det har Petter gitt teamet beskjed om å bytte tilbake til innstillingene han kjørte bra på i går.

- Hvorfor endret du innstillingene på bilen, hvis du var fornøyd med gårsdagens setup?

- Marcus (Grönholm) var litt raskere enn meg i går, så vi ville prøve noen justeringer for å se om vi kunne kjøre enda raskere. Men dette ble helt feil, innrømmer Petter.

Grönholm leder fortsatt løpet med klar margin, etter å ha vært raskest på to av dagens tre prøver. Petter har mistet andreplassen til Sebastien Loeb  og ligger nå 28 sekunder bak franskmannen.

- Det er jevnt mellom oss tre, så ingen ting er avklart. Jeg kommer til å kjøre mye bedre resten av dagen, etter at vi har byttet tilbake til gårsdagens setup. Det hadde vært morsomt å ta igjen Loeb, sier Petter til Dagbladet.no.

Det eneste som bekymrer han litt foran de tre siste prøvene i dag - som er de samme som de tre de allerede har kjørt en gang i dag - er at han skal ha med seg to reservehjul, istedet for ett.

- Vi velger å ta med ett ekstra reservehjul for å være på den sikre siden. Jeg har allerede hatt to punkteringer i dag, og det er veldig tøffe forhold der ute. Det ekstra hjulet gjør derimot bilen litt vanskeligere å kjøre, sier Petter.

Henning Solberg ligger på 8. plass, 3.14,1 bak Grönholm. For ham har formiddagen vært mer spennende enn han setter pris på. En bremseslange begynte nemlig å lekke før dagens andre prøve, løpets lengste på hele 37,33 kilometer.

- Etter rundt 18-19 kilometer av den prøven sviktet bremsene helt. Da var det ikke noe morsomt å kjøre. Jeg holdt på å få hjerteklapp, sier Henning, om etappen hvor han tapte hele 55 sekunder til teten, i tillegg til 20 sekunders tidsstraff for å komme to minutter for seint til prøven fordi han prøvde å reparere feilen.

På transporten etter etappen måtte han kjøre i førstegir. På den siste prøva før service var han likevel fjerde raskest.

- Da bestemte jeg meg for å gi f... og bare kline til. Jeg kjørte langt over evne, og kan nok ikke risikere like mye resten av dagen, sier Henning til Dagbladet.no.

Han håper å kjøre seg opp en plass eller to i løpet av dagens tre siste fartsprøver.

SLITER: Petter og Henning Solberg sliter i Aten.