Store støtter venninna: - Mangelen på anerkjennelse var helt sjuk

Håper bryterforbundet kan innrømme feil.

(Dagbladet): Maja Gunvor Erlandsen ble den andre bryterjenta som går hardt ut mot Norges Bryteforbund. Hun forteller om stevner og mesterskap hvor forbundet blant annet glemte å bestille flybillett til bryteren, og ikke sendte med trener da ungjenta skulle delta på VM i Moskva.

Erlandsen er god venninne med det norske OL-håpet Signe Marie Fidje Store, som truet med å bytte statsborgerskap etter å ha følt seg diskriminert av forbundet.

De to Tana-jentene ble kjent gjennom brytingen, og en periode bodde de to sammen. Store forteller til Dagbladet at hun var ganske ung da venninna gikk gjennom det hun gjorde, og at ting var «tusen ganger verre da».

- Hennes tilfelle er jo en av de ekstreme. Jeg tenker sånn at de fleste på jentesida nok er glade for at det kommer fram, for det er sikkert alle mulig slags historier der ute, som ikke jeg kjenner til, sier Store.

- Helt sjuk Hun kjenner til at det er andre jenter som har opplevd liknende, og at det var derfor hun selv valgte å fortelle sin historie. Erlandsen forteller at hun savnet anerkjennelse i sin tid, noe Store er sikker på at også hun hadde gjort om det ikke var for tilfeldigheter.

- Jeg var nok litt heldig med at NRK var i Istanbul da jeg sikra meg en OL-billett. Hadde ikke de vært der, hadde det nok ikke blitt så mye. Når det gjelder Maja sin situasjon (da hun tok EM-gull, journ.anm.) når man tenker på hvor stort det er, så er mangelen på anerkjennelse helt sjuk.

I likhet med brytervenninna, håper Store at forbundet nå kan erkjenne at de har gjort feil tidligere.

- De kan jo ikke nekte for det som har skjedd. Ja, ting er og blir bedre enn da, men det er jo ikke akkurat så mye å slå. Det beste hadde jo vært om de ikke nekta for alt, og at de vil gjøre enda flere og bedre endringer, slik at folk skal slippe å slutte med bryting på grunn av alt de opplever.

OL-fokus Torsdag var Store i møte med Anders Hestdalen i bryteforbundet, hvor de to diskuterte tida framover.

- Vi har kommet i god dialog, og har blitt enige i at vi skal fokusere på det som skjer framover. Anders og jeg har fått prata sammen og har kommet i god kontakt med hverandre, det håper jeg vi fortsetter med.

I utgangspunktet var ikke Store sikret en plass i OL-troppen, da hun skaffet Norge en kvoteplass til lekene, ikke til seg selv. Torsdag kveld bekreftet presidenten i Norges Bryteforbund at Store garantert reiser til OL i Rio for å representere Norge.

- Nå er hovedfokuset mitt OL. Jeg skal gå gjennom med forbundet hva de har planlagt for meg fram mot lekene, og det blir spennende å se hvor mye de er villige til å satse på meg for at jeg skal gjøre det best mulig der, sier medaljehåpet.

UT MOT FORBUNDET: Også Maja Gunvor Erlandsen har opplevd negative ting som bryter. Etter EM-gullet i 2012, la hun opp. Foto: Privat
UT MOT FORBUNDET: Også Maja Gunvor Erlandsen har opplevd negative ting som bryter. Etter EM-gullet i 2012, la hun opp. Foto: Privat Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.