BRUMUNDDAL 19930109  NM i skiskyting. En fornøyd Dag Bjørndalen etter rennet.
Foto: Morten Hval / NTB / Scanpix
BRUMUNDDAL 19930109 NM i skiskyting. En fornøyd Dag Bjørndalen etter rennet. Foto: Morten Hval / NTB / ScanpixVis mer

Storebror Dag Bjørndalen: - Vi har alltid snakket om at det ikke finnes noen grense

For ti år siden trodde ikke storebroren at Ole Einar ville tenke på videre satsing som 42-åring.

(Dagbladet): I dag ble det kjent at Ole Einar Bjørndalen fortsetter skiskytterkarrieren sin, og i samme pressekonferanse avslørte 42-åringen at han og Darja Domratsjeva (29) venter sitt første barn.

Broren til Ole Einar, Dag Bjørndalen (46), har ikke visst lenge om verken babynyheten eller det at Ole Einar fortsetter, men det overrasket ham ikke.

- Jeg har skjønt at han har vært motivert til å fortsette. Så lenge motivasjonen, gløden og gnisten fortsatt er det, må han gjøre det han liker aller best, forteller storebror Dag.

- Finnes ikke noen grense For ti år siden hadde han ikke trodd at det ville være et tema i dag om lillebroren skulle fortsette karrieren i minst to år til, og selv om Ole Einar har fylt 44 om to år, betyr ikke det at karrieren nødvendigvis er over da.

- Vi har alltid snakket om at det ikke finnes noen grense. Det virker jo som han kan holde på lenge når han har så god motivasjon. Samtidig må det jo nå gå opp med familie og slikt.

Om to år kan det hende vi står her igjen, og lurer på om Ole Einar fortsetter karrieren. Det tror ikke Dag at lillebroren tenker på.

- Tida går fort - Han ønsker ikke å ha noen endestasjon, og det tror jeg er smart. Han ønsker ikke å si noe om når han vil gi seg, og det tenker jeg er lurt med tanke på motivasjonen, og for hodet hans. Det blir voldsomt om man forteller om endestasjonen til alle.

Bjørndalen har selv uttalt at han ikke ville prestert under VM, dersom det hadde vært et fokus rundt ham på at veteranen skulle legge opp. Neste mesterskap er om to år, og ifølge broren vil altså ikke Bjørndalen røpe noe nytt før tiden er inne for det.

- Nå har han holdt på med dette i en voldsomt lang periode, og det er fortsatt litt tid til 2018. Men tida går fort fram til det.

Gode gener Når Domratsjeva og Bjørndalen nå får barn i oktober, blir det en litt annen situasjon på hjemmebane enn Ole Einar er vant til.

- Det blir jo to ting å fokusere på. Det kan bli ganske tøft å få barn, og det kommer jo helt an på hvordan barnet blir, om det er rolig og sover mye og slike ting. Han sier selv han må ta ting etterhvert, og han er jo ingen maskin. Han får føle seg litt fram på det, for det blir helt annerledes. Nå kan han prate med andre og få ideer og veiledning, men han må gjøre ting på sitt eget vis. Det er han jo vant til fra før, forteller Dag Bjørndalen til Dagbladet.

NYTTIG GAVE: Bjørndalen mottok en nyttig babygave da han avslørte nyheten, tirsdag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
NYTTIG GAVE: Bjørndalen mottok en nyttig babygave da han avslørte nyheten, tirsdag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Med en far med over 40 VM-medaljer, og en mor med seks VM-medaljer, har Bjørndalen junior gode gener om han eller hun vil følge mor og fars fotspor.

- Men det kommer jo litt an på hvordan de slår seg ned, med interesser og miljø og slikt. Tiden får vise, men det er klart at barnet kan bli god i skisporet det også, sier Dag, og forteller at han tror de to skiskytterne vil bli gode foreldre.

- En fryd for øyet På spørsmål om han tror paret vil få større familie senere, sier han at det er muligheter for at superparet får større familie med tiden. Men nå er det også er to skiskytter-karrierer som blir tøffere for familien når de blir tre.

Dag kjenner åpenbart Ole Einar og hans karriere godt, men han har også brukt tid til å se svigerinnen gjøre det bra i sporet.

- Det er en fryd for øyet å se hvordan hun går på ski, og det er morsomt å se hvordan hun beveger seg på ski. Hun er en veldig teknisk god skiskytter, men hun har jo sine ting hun kan forbedre hun også.

VENTER BARN: Sammen med Ole Einar Bjørndalen, venter Darja Domratsjeva barn. Foto: AFP PHOTO / VASILY MAXIMOV
VENTER BARN: Sammen med Ole Einar Bjørndalen, venter Darja Domratsjeva barn. Foto: AFP PHOTO / VASILY MAXIMOV Vis mer
STORE NYHETER: Ole Einar Bjørndalen kom med to store nyheter, tirsdag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
STORE NYHETER: Ole Einar Bjørndalen kom med to store nyheter, tirsdag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer