TO BLAD SAGAN: I hver sin mestertøye. Her fra Arenbergskogen under opptakten til årets Paris - Roubaix. Foto: Tim de Waele
TO BLAD SAGAN: I hver sin mestertøye. Her fra Arenbergskogen under opptakten til årets Paris - Roubaix. Foto: Tim de WaeleVis mer

Tour de France 2017:

Storebror Juraj for første gang med til Tour de France

- Det betyr mye for meg, forteller lillebror Peter Sagan.

(procycling.no): Sykkelfansen får gleden av å se to blad Sagan under årets utgave av Frankrike Rundt.

Verdensstjernen Peter Sagan (27) får med seg storebror Juraj Sagan (28), som debuterer i verdens største sykkelritt.

- Årets Tour er ikke bare spesiell for meg fordi vi starter i Tyskland og jeg kjører for Bora-Hansgrohe (tysk lag, journ.anm.). Det er også spesielt fordi jeg for første gang kan kjøre Touren på lag med min bror Juraj. Det betyr mye for meg, og vi skal ha det veldig gøy de neste tre ukene, smilte lillebror Peter til pressen torsdag ettermiddag.

Den dobbelte verdensmesteren trenger i utgangspunktet ingen nærmere introduksjon.

Stortalentet fra Zilina har rusket med seg fem grønne trøyer (spurtkonkurransen) på fem forsøk, og skal gjøre alt han kan for å vinne sin sjette under årets Tour (og med det tangere rekorden til tyskeren Erik Zabel).

Det slovakiske fenomenet står med hele 95 seire på sine første syv år som profesjonell rytter.

Storebror Juraj står på den andre siden med kun to profesjonelle seire i sin karriere, som begge har kommet i det slovakiske mesterskapet (den siste for under én uke siden).

- Jeg er glad for å være her sammen med Peter, og jeg er stolt av å kunne presentere min nasjonale slovakiske mestertrøye i min første Tour de France, fortalte 28-åringen til pressen torsdag.

Juraj med på kjøpet

Helt siden dagene i Liquigas-laget har Juraj fulgt med på lasset til lillebror Peter.

Sportsdirektørene forstod raskt hvilken gullgruve de hadde kommet over. Det var en svært liten pris å betale for Peters ferdigheter at også Juraj fikk plass på laget.

Ingen ble overrasket da den slovakiske mesteren Juraj også slo følge til det tyske laget Bora-Hansgrohe, hvor han nå får sin debut i verdens største sykkelritt.

Det er nok ikke utenkelig at Juraj aldri ville fått en proffkarriere dersom det ikke hadde vært for lillebror Peters eventyrlige ferdigheter på sykkelen. Resultatene 28-åringen har kjørt inn de siste sesongene blender ikke mange av sportsdirektørene i proffsirkuset.

PETER OG JURAJ: har syklet på samme lag siden 2010. Bildet er fra Tour Beijing i 2011. Foto: Tim de Waele
PETER OG JURAJ: har syklet på samme lag siden 2010. Bildet er fra Tour Beijing i 2011. Foto: Tim de Waele Vis mer

Denne sesongen har pilene riktignok pekt oppover for den mindre kjente Sagan-broren. 14. plass i vårklassikeren Gent – Wevelgem viser at Juraj på en god dag kan blande seg inn blant de beste.

Det er derimot først og fremst som hjelperytter 28-åringen har gjort seg bemerket. Betingelsesløst drar han feltet for å sørge for at Peter lykkes mot slutten av etappene.

- Jeg vil ofre alt for laget, og for våre kapteiner. Det vil bli en lang og hard utfordring, men det er en drøm som går i oppfyllelse å få sykle Tour de France, avslutter slovaken.

Årets Tour de France blir også første gang storebror prøver seg på et treukersritt.

Det er meget sannsynlig at Juraj, i sin slovakiske mestertrøye, blir å se ved fronten av feltet både titt og ofte under sommerens Tour de France.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no)