STØTTER BROREN: Både John Arne Riise og lillebror Bjørn Helge vil begrave stridsøksa med Aalesund. Foto:Erlend Aas / NTB scanpix
STØTTER BROREN: Både John Arne Riise og lillebror Bjørn Helge vil begrave stridsøksa med Aalesund. Foto:Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Storebror Riise da han fikk høre om interessen fra Aalesund: - Ikke faen

Men nå vil han begrave stridsøksa.

(Dagbladet): Familien Riise har hatt sine krangler og uoverenstemmelser med fotballklubben Aalesund.

I kveld ble det kjent at Bjørn Helge Riise har signert for barndomsklubben, og uttrykte under pressekonferansen at han ønsker å legge tidligere krangler bak seg.

Så sent som i mai gikk kona til Bjørn Helge Riise ut på sin blogg og tok et oppgjør med Ålesund og fotballklubben. Mamma Berit Riise har også hatt sine krangler med klubben opp gjennom årene.

- Ikke faen! Og nå melder også storebror John Arne at han vil begrave stridsøksa.

STATUEN: Denne statuen ble det mange diskusjoner rundt da den kom opp i 2005. Statuen endte opp med å bli kalt «fotballspilleren» - selv om mange mente den lignet på John Arne Riise. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
STATUEN: Denne statuen ble det mange diskusjoner rundt da den kom opp i 2005. Statuen endte opp med å bli kalt «fotballspilleren» - selv om mange mente den lignet på John Arne Riise. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer

- I dag signerte min bror for Aalesund Fotballklubb. Jeg fikk vite om interessen for et par uker siden. Min første tanke når han sa det var "ikke faen"!, skriver John Arne Riise på sin blogg.

Han skriver at selv om han var mot overgangen, fant han ut at det er hans rolle som storebror å støtte den tidligere LSK-spilleren i sine valg.

-At han nå tar dette valget viser bare hvor jævlig tøff han er. Etter alt som har skjedd, blitt skrevet og snakket om, så tar han dette valget. Jeg respekterer han enda mer enn jeg allerede gjorde, du er rå mini!, skriver 34-åringen - som selv skal spille i India denne høsten.

Striden om statuen Særlig klubbdirektør i AaFK Henrik Hoff, har vært målene for familien Riises utspill.

Senest i april kritiserte John Arne Riise Hoff for sparkingen av trener Harald Aabrekk. En av de store sakene han har kranglet med Aalesund om var om statuen som ble satt opp foran nye Color Line Stadion i 2005 skulle bli oppkalt etter han - en sak som kom opp igjen i 2012.

Nå melder John Arne Riise at det er på tide å komme seg videre.

- Beklager om jeg har sagt noe negativt om Ålesund som by. Aalesund fotballklubb, beklager alt jeg har sagt om dere. Dere er en flott klubb. Håper vi kan se fremover og glemme dette. Henrik Hoff, jeg elsker deg ikke, men jeg respekterer deg. Jeg hater deg heller ikke. Mye av det jeg har sagt eller skrevet har vært i frustrasjon og sinne. Beklager også til deg, skriver Riise på sin blogg.

Les også: - Vi har aldri fortalt brødrene våre hvor ille det har vært