Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storelid tar ett år til

Kjell Storelid har bestemt seg: Han fortsetter på skøyter i minst ett år til. To personlige rekorder på to forsøk under VMs åpningsdag gjør at lysten til å gå på skøyter er stor for Stord-gutten.

Rekorder og øredøvende jubel i Vikingskipet har gjort VMs åpningsdag til en flott dag for Kjell Storelid.

- Isen er bra og stemningen er helt utrolig, skryter vestlendingen, som har bestemt seg for å forlenge skøytekarrieren.

Men å gi superlativer til Vikingskipet gjør han kun denne helga. For Storelid er lei av at Hamars stolthet blir brukt til hundeutstillinger, dansegallaer og messer.

- Resten av året er det den verste hallen i verden. Spesielt når en ser hvor bra det er her i dag. Det er til å grine av, sier 28-åringen.

Han mener det er forferdelig at Vikingskipet er så lite tilgjengelig for skøyteløperne som det er i dag.

Is halve året

Også landslagstrener Geir Karlstad mener det er dumt at Vikingskipet brukes til alt annet enn skøyteformål mesteparten av året.

- Hvis vi skal ha Vikingskipet til nasjonalanlegg for skøyter, bør det være is her minst halve året, sier Karlstad.

Han mener mye tyder på at skøytesporten må finne seg et annet nasjonalanlegg.

Ett år til

To personlige rekorder på to forsøk under VMs åpningsdag gjør at lysten til å gå på skøyter er stor hos Stord-gutten. Nå har han også bestemt seg for å fortsette på skøyter i minst ett år til.

- Det har gått bedre og bedre dag for dag denne uka og jeg håper det fortsetter like bra, sier Storelid etter sine to fine løp i dag. Den siste tiden har 28-åringen jobbet med å bli flinkere til å gå svingene, og nå føler Kjell at han er blitt en flinkere skøyteløper.

Morgendagen viser hvor høyt opp Storelid kommer i allround-VM. Målet er å komme blant de ti beste.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media