Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storeslem av Børge Søvik

- Jeg er en utrolig glad gutt, jubler han.

Telemarkkjøreren Børge Søvik ble historisk fredag ved å vinne verdenscupen i telemark i alle disipliner.Det har ingen kjører på herresiden klart tidligere. Han satte kronen på verket ved også å vinne det siste rennet for sesongen i klassisk stil i Vermont.

Åtte poeng skilte

Før det siste rennet var det helt åpent hvem som skulle stikke av med krystallkula i klassisk.

Det skilte ikke mer enn åtte poeng mellom de tre beste, men etter at Børge Søvik hadde vunnet sin 11. verdenscupseier for sesongen, gikk han av med seieren også i klassiskcupen.

- Jeg er en utrolig glad gutt i dag. Denne sesongen har vært helt fantastisk. Det er klart det er tilfredsstillende å se at all treningen jeg har nedlagt gir resultater, sa han etter den fantastiske sesongavslutningen.

Rykhus imponerte også

Sveitsiske Amelie Reymond har gitt de norske jentene hard kamp i kvinneklassen gjennom hele sesongen. Hun klarte det også i avslutningen og vant det siste rennet i klassisk foran Anne Marit Enger.

Sigrid Rykhus som også har hatt en flott sesongen, tok tredjeplassen i fredagens avsluttende renn. Dermed gikk hun til topps både i klassiskcupen og sammenlagt i verdenscupen. Tidligere i uken ble det også seier i sprintcupen på henne.

GLAD GUTT: Børge Søvik vant alle disipliner i telemarkcupen. - Jeg er en utrolig glad gutt i dag, sier han. Foto: KJETIL SØVIK/NSF TELEMARK
GLAD GUTT: Børge Søvik vant alle disipliner i telemarkcupen. - Jeg er en utrolig glad gutt i dag, sier han. Foto: KJETIL SØVIK/NSF TELEMARK Vis mer

- Jeg er kjempefornøyd. Hva annet kan jeg si enn at dette var utrolig artig, sa Sigrid Rykhus.

(NTB)

image: Storeslem av Børge Søvik
GRUNN TIL GLEDE: Både Børge Søvik og Sigrid Rykhus hadde mye å feire i Sugarbush, Vermont, i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media