Storeslem

- Dette er som å vinne utforrennet her i Kitzbühel, jubler landslagstrener Inge Andersen. De norske jentene vant firedobbelt, mens gutta «bare» tok de tre første plassene.

- Det morsomme er jo at det er mellomeuropeerne som har kjempet for denne konkurranseformen. Og så knuser vi dem på deres hjemmebane, sier en strålende fornøyd Inge Andersen på telefon fra Kitzbühel.

Bente Martinsen og Morten Brørs vant hver sin klasse i knockout-sprinten i østerrikske Kitzbühel. Men ikke nok med det: Rett bak de to vinnerne fulgte en hel bråte med nordmenn.

Firedobbelt

I kvinneklassen ble Martinsen tett fulgt av Maj Helen Sorkmo, Anita Moen og Rønnaug Schei. Deretter snek Andreja Mali fra Slovenia seg inn på lista foran Marit Roaldset.

På herresiden tok Håvard Solbakken andreplass foran 22-åringen Håvard Bjerkeli. Svenske Mattias Fredriksson ble beste utlending på fjerdeplass.

Behersker formen

- En formidabel norsk innsats. Det er tydelig at vi behersker denne konkurranseformen fullt ut nå, sier Inge Andersen til Dagbladet.

Det ble gått 1400 meter lange heat i fri teknikk, med to løpere i hvert heat. Begge finalene var altså rene norske dueller.