VELTET STYGT: Richie Porte veltet stygt på dagens Tour de France-etappe. Han var ved bevissthet og ble sendt til sykehus umiddelbart. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ
VELTET STYGT: Richie Porte veltet stygt på dagens Tour de France-etappe. Han var ved bevissthet og ble sendt til sykehus umiddelbart. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZVis mer

Richie Porte i stygg velt

Storfavoritt ute av Tour de France etter skrekkvelt

Richie Porte gikk stygt i bakken i siste utforkjøring.

(Dagbladet): BMC-rytter Richie Porte (31) veltet stygt på Tour de Frances niende etappe.

Australske Porte, som på forhånd var en av favorittene til å vinne treukersrittet, veltet stygt i utforkjøringen etter etappens siste bakke, høyest-kategoriserte Mont du Chat. Han passerte bakketoppen sammen med blant annet Chris Froome, og lå an til å hevde seg helt i tetsjiktet både på etappen og sammenlagt.

Porte så ut til å feilberegne i en sving, kjørte utenfor asfalten og kræsjet igjen inn i veien. Han slo salto inn i veien, og slo samtidig Dan Martin av sykkelen og inn i fjellveggen. Sistnevnte kom seg på sykkelen og fortsatte.

Stygge tv-bilder

Porte lå som nummer fem i Tour-sammendraget, 39 sekunder bak ledende Chris Froome.

- Å fy, å fy, å fy. Nei, nei, nei, nei, var Eurosport-kommentator Arild Eriksens reaksjon.

Bildene viste senere Richie Porte ligge skadet i veien, mens han fikk medisinsk behandling. Porte ble så kjørt vekk i ambulanse. Ifølge Cyclingnews var han ved bevissthet.


FÅR BEHANDLING: Her får Richie Porte behandling etter den stygge velten. Foto: AFP
FÅR BEHANDLING: Her får Richie Porte behandling etter den stygge velten. Foto: AFP Vis mer

- Nå vil vi ikke se det igjen, sier TV 2-kommentator Christian Paasche om de stygge tv-bildene. Han fikk støtte av ekspertene Dag Otto Lauritzen og Johan Kaggestad.

Rittlege Florence Pommery, som var først på stedet, sier dette:

- Han er stabil. Han responderte og fungerte godt da vi kom til ham i veien. Han snakket og var godt orientert. De må gjøre flere undersøkelser, så kan vi se hva som har skjedd. Etter første sjekk så det ikke ut som det var noe fryktelig alvorlig. Jeg håper ikke det er det, sier rittlegen til TV 2.

Flere velt

Det ble en dramatisk niende etappe i Tour de France, der flere skal ha fått smake på asfalten. Tidligere søndag ble det bekreftet at Geraint Thomas - som ledet Touren innledningsvis - veltet ut av rittet.

Dagens etappe ble for øvrig vunnet av Rigoberto Uran. Martin kom seg i mål i underkant av to minutter bak vinneren.

- Jeg var veldig heldig. Adrenalinet er nok fortsatt der for meg. Sykkelen kom flyvende, sier Martin i et intervju vist på TV 2, mens han sykler seg ned på rulla.

Det ble også stort oppstyr da Mark Cavendish veltet ut av Tour de France etter en spurtduell med Peter Sagan. Sagan ble også sendt ut av Tour de France etter å ha sendt det som så ut som en albue i Cavendish.

Saken oppdateres.