I BAKKEN: Dafne Schippers gikk i bakken da hun kom i mål og tok sølv på 200-meter. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS
I BAKKEN: Dafne Schippers gikk i bakken da hun kom i mål og tok sølv på 200-meter. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNISVis mer

Storfavoritten gikk i bakken da hun tok sølv, kinesisk bordtennisdominans og amerikansk medaljesanking. Dette har skjedd i Rio i natt

OL fortsetter selv om vi nordmenn sover.

(Dagbladet): Nok en OL-natt er over, og det har ikke vært helt uten dramatikk verken på arenaene eller i Rio-kulissene.

En av morgenens mest sjokkerende nyheter, er nok forvirringen rundt Ryan Lochte og hans lagkamerater, som i helga fortalte at de hadde blitt ranet med pistol.

Nå ser det ut til at Lochtes forklaring har slått sprekker, og dommer Keyla Blanc De Cnop har beordret at passet til Lochte og James Feigen skulle bli inndratt, og at de ikke skulle få forlate Brasil.

NÆRE PÅ: Isabelle Pedersen var seks hundredeler unna finalen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NÆRE PÅ: Isabelle Pedersen var seks hundredeler unna finalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Norske Isabelle Pedersen har vært i farta i natt, men den norske hekkeløperen var seks hundredeler unna OL-finale.

Kanadiske Andre de Gasse satte personlig rekord på 200-meteren i natt, da han var nær å ta igjen Usain Bolt like før målstreken. De to tok seg til finalen.

Kinesisk dominanse i bordtennis

I sandvolleyball sørget Laura Ludwig og Kira Walkenhorst for gull til Tyskland, da de slo brasilianske Ágatha Bednarczuk og Bárbara Seixas de Freitas i OL-finalen.

TOK GULL: Tyske Laura Ludwig og Kira Walkenhorst tok gull i sandvolleyball. Foto: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports
TOK GULL: Tyske Laura Ludwig og Kira Walkenhorst tok gull i sandvolleyball. Foto: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports Vis mer

For sjette år på rad har Kina vunnet samtlige fire bordtennisøvelser. Det ble klart etter at de kinesiske herrene i natt vant over Japan.

På 100 meter hekk ble det trippelt amerikansk, da Brianna Rollins gjorde som hun ville og vant foran lagvenninnene Nia Ali og Kristi Castlin.

De danske håndballherrene tok seg i natt til semifinale, da de slo Slovenia 37-30 i kvartfinalen.

Kim So-hui fra Sør-Korea og Kinas Zhao Shuai tok gullmedaljene under OL-åpningen i taekwondo. Sør-Koreaneren gikk til topps i kvinnenes 49-kilosklasse, mens kineseren vant i herrenes 58-kilosklasse.

GOD SOM GULL: Tianna Bartoletta tok gullmedaljen i kvinnenes lengdekonkurranse. Foto: Xinhua/Sipa USA
GOD SOM GULL: Tianna Bartoletta tok gullmedaljen i kvinnenes lengdekonkurranse. Foto: Xinhua/Sipa USA Vis mer

Falt i bakken

Også i kvinnenes lengdekonkurranse ble det amerikansk dominans, da Tianna Bartoletta - regjerende verdensmester - tok gull foran lagvenninnen og den regjerende mesteren Brittney Reese. Serbiske Ivana Spanovic tok bronsemedaljen.

Jamaicas Elaine Thompson er den nye sprintdronningen. Hun tok gullet på 100-meteren og kopierte det på 200 meter i natt, norsk tid. Hun løp suverent og slo toeren Dafne Schippers med ti hundredels sekund. Thompson hadde 21,78, mens Schipper som var storfavoritt etter å ha vunnet VM-gullet på distansen i fjor, fikk 21,88.

– Jeg kom hit for å vinne gullet. Det er vel ikke så mye mer å si, var Schippers første kommentarer etter at hun var slått. Hun falt i bakken etter at mållinjen var passert og kikket vantro opp på resultattavla, der hun så at den suverene vinneren var Thompson.