Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Roe leder tikampen i EM

Storfavoritten i tårer etter å ha blitt knust av norske Martin (26)

Martin Roe har levert innledningsvis i tikamp. For den franske storfavoritten Kevin Mayer er EM allerede over.

VELDIG SKUFFET: Det var knyttet store forhåpninger til Kevin Mayer i EM. Det hadde han nok til seg selv også. Men gulldrømmen gikk i tusen knas etter lengdekonkurransen. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
VELDIG SKUFFET: Det var knyttet store forhåpninger til Kevin Mayer i EM. Det hadde han nok til seg selv også. Men gulldrømmen gikk i tusen knas etter lengdekonkurransen. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EM i friidrett er i gang, og flere medaljer er allerede delt ut. En øvelse som det derimot tar litt tid å få gjennomført, er tikamp. Her er Martin Roe (26) håpet vi nordmenn må sette vår lit til.

Og så langt har Roe levert. Etter at tre øvelser er gjennomført - 100 meter, lengde og kulestøt - leder nordmannen sammenlagt.

- En veldig god start og det er vel ikke så mye mer å si. Nå gjelder det å holde fokus og ta en og en øvelse. Men det er ikke til å legge skjul på at fortsetter jeg å gå uten noen bom, kan dette bli veldig bra, sier han i en kommentar, gjengitt av friidrettsforbundets Twitter-konto.

Så sent som i april satte Roe ny norsk rekord i tikamp, med 8228 poeng. Med det senket han Benjamin Jensens 19 år gamle rekord på 8160 poeng.

Skrell

Nordmannen vant også lengdekonkurransen med et hopp på 7,61 meter. Det var ny personlig rekord.

Det kom som en skrell, da den franske superstjerna Kevin Mayer hadde tre såkalt døde forsøk. Mayer tråkket på lista i alle sine forsøk, og måtte se EM-drømmen briste allerede i lengde-øvelsen.

Franskmannen var det nemlig knyttet store forventninger til. Allerede på den innledende 100 meteren satte han ny personlig rekord, og navnet Mayer ble plutselig nevnt i samme setning som «verdensrekord».

Store forventninger hadde han nok også til seg selv. For da han hadde alt presset på seg foran siste hopp og feilet, klarte han ikke å holde tårene tilbake.

- Jeg følte meg bra. Jeg angrer ikke på det jeg gjorde. Jeg ville ta sjansen og få ut så mye jeg klarte. Sånn er livet og sporten. Det er min egen feil, og det er jeg klar over, sier Mayer ifølge svenske Aftonbladet.

LEDER: Martin Roe har fått en god start på tikamp-konkurransen. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
LEDER: Martin Roe har fått en god start på tikamp-konkurransen. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Vis mer

Roe leder

Lengdedelen av tikampen kan vi trygt kalle en fransk fadese. For det var ikke bare Mayer som feilet. Sammen med landsmennene Ruben Gado og Romain Martin, sto de tre for totalt ni mislykkede forsøk.

Men Roe har altså imponert.

Etter tre øvelser troner 26-åringen på toppen av sammenlagtlista med sine 2673 poeng mot tyske Arthur Abeles 2636 på andreplass.

Roe innledet tikampen med en solid 100 meter etter et løp på 10,85. Det ga ham en delt fjerdeplass. To øvelser senere inntok han teten.

26-åringen var sju hundredels sekund bak sin bestenotering på 100 meter. Roe var også bare fire hundredeler bak tiden han hadde på distansen da han tidligere i år satte norsk rekord i tikamp.

Konkurransen fortsetter tirsdag kveld, med høyde og 400 meter.