Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storfavoritten innfridde i slalåm

Mikaela Shiffrin var helt overlegen.

OVERLEGEN: Mikaela Shiffrin fra USA tok en overlegen seier i kvinnenes OL-renn i slalåm. Hun ledet etter første omgang og vant med over et halvt sekund. Foto: AP Photo/Charles Krupa/NTB Scanpix
OVERLEGEN: Mikaela Shiffrin fra USA tok en overlegen seier i kvinnenes OL-renn i slalåm. Hun ledet etter første omgang og vant med over et halvt sekund. Foto: AP Photo/Charles Krupa/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mikaela Shiffrin fra USA tok en overlegen seier i kvinnenes OL-renn i slalåm. Hun ledet etter første omgang og vant med over et halvt sekund.

Shiffrin kjørte inn til klar bestetid i første omgang og forsvarte den under vanskelige forhold i finaleløypa. Han noterte sjette beste omgangstid og seiret foran to østerrikere. Marlies Schild og Kathrin Zettel kjørte seg opp til sølv og bronse med de to beste omgangstidene i finalen.

Schild og Zettel var nummer seks og sju etter første omgang. De endte henholdsvis 0,53 og 0,81 sekund bak vinneren.

Tittelforsvarer Maria Höfl-Riesch var nummer to etter første omgang, 0,49 sekund bak Shiffrin, men hun endte så vidt utenfor pallen.

- Planen min var å bevege føttene raskere enn alle andre, og jeg antar at jeg flyttet dem fem tideler raskere, sa Shiffrin etter første omgang.

Løseth nummer 16 Mona Løseth endte på 16.-plass. Hun kjørte inn til 21.-plass i første omgang, over fire sekunder bak lederen, men hun kjørte en god annen omgang da hun startet tidlig og hadde brukbare forhold. Det holdt til niende beste omgangstid (delt med Höfl-Riesch).

- Jeg hadde mye bedre forhold, siden jeg startet 20 nummer tidligere. Jeg er greit fornøyd med denne omgangen, sa hun til TV 2.

Skuffet søster Søster Nina Løseth kjørte ut i første omgang.

- Jeg er forferdelig skuffet, superskuffet. Jeg kom i ubalanse, gikk inn for tidlig, og da havnet skien på feil side av porten, sa hun til TV 2.

- Det er akkurat som når noen stikker hull på en ballong. Det er fire år til neste gang, men jeg har mye annet å se fram mot. Neste år er det VM.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!