SEIERSKYSS: Chris Froome vant med over et minutt sammenlagt i Tour de Romandie, og fikk velfortjente kyss fra podiumspikene i etterkant. Foto: EPA / JEAN-CHRISTOPHE BOTT / NTB SCANPIX
SEIERSKYSS: Chris Froome vant med over et minutt sammenlagt i Tour de Romandie, og fikk velfortjente kyss fra podiumspikene i etterkant. Foto: EPA / JEAN-CHRISTOPHE BOTT / NTB SCANPIXVis mer

Storfavoritten innfridde i Tour de Romandie

Froome vant totalt med over minuttet.

Chris Froome hadde ingen problemer med å forsvare ledelsen på siste etappe i sykkelrittet Tour de Romandie søndag.

Den britiske Sky-rytteren hadde en klar ledelse før den avsluttende tempoetappen og tråkket inn til 3.-plass. Han var slått med 34 sekunder av tempoverdensmester Tony Martin, men han holdt sine sammenlagtkonkurrenter bak seg.

Froome slo sammenlagttoeren Simon Spilak fra Slovakia med 18 sekunder søndag og økte dermed seiersmarginen til over ett minutt. Rui Costa fra Portugal beholdt sin tredjeplass i sammendraget.

Gabriel Rasch gjorde en jobb som hjelper for Froome på de første etappene, men han sto av før den tøffe etappen lørdag.

Tour de Romandie er et av de viktigste oppkjøringsrittene til Tour de France, og de to foregående årene vant Romandie-vinneren også sommerens kraftprøve i Frankrike.

Også i fjor var det Sky-suksess i det sveitsiske rittet. Da seiret Bradley Wiggins, på sin vei mot triumf i Tour de France. I år konsentrerer Wiggins seg om Giro d'Italia, mens Froome blir Sky-kaptein i Touren.

(NTB)