Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fjerdeplass for Maiken Caspersen Falla i Ruka-sprinten

Storfavorittene feilet -Belorukova seiret da Nilsson falt og Falla stivnet

Julija Belorukova stakk av med sin første verdenscupseier i Finland da forhåndsfavorittene Nilsson og Falla bommet på oppløpet.

STIVNET: Det stoppet helt opp for Maiken Caspersen Falla på oppløpet i Finland.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STIVNET: Det stoppet helt opp for Maiken Caspersen Falla på oppløpet i Finland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RUKA/OSLO: Maiken Caspersen Falla var det norske håpet i finalen av sprinten i Ruka.

Men på oppløpet stoppet det helt opp for Maiken Caspersen Falla og til tross for Stina Nilssons fall i den siste svingen gikk to svenske jenter forbi og det ble bare fjerdeplass for Falla.

- Det er ikke vanlig å se dette skje med Falla. Dette kunne vært topp-3 og det burde det kanskje vært også, sa en kritisk Fredrik Aukland på NRK etter rennet.

Helt overlegen var Julija Belorukova som staket fra alt og alle etter den siste motbakken.

- Hun hadde blitt veldig vanskelig å slå selv for Stina Nilsson, mener NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Skuffende norsk dag

Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg møtte et tøft felt i det første heatet i kvartfinalen og Østberg endte tilslutt sist.

Også Anna Svendsen og både Lotta og Tiril Udnes Weng røk også ut i kvartfinalen. Dermed lå alle norske håp med Maiken Caspersen Falla.

- Det har ikke vært en knallsterk sesongåpning så langt. Vi forventer å ha flere norsk kvinner lengre opp, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Svenskene herjet

Mens de norske jentene røk ut én etter én viste svenskene at det gror meget godt på kvinnesiden bak Nilsson og Kalla. Med unntak av i det første heatet hvor Falla vant og Hanna Falk røk ut endte samtlige kvartfinaler med svensk seier.

Til slutt endte det med to damer på pallen til tross for Nilssons fall. Maja Dahlqvist tok andreplassen, mens Ida Ingemarsdotter ble nummer tre.

- De er tre i finalen og vi har bare meg. Vi har tatt litt tak nå, men vi må fortsette om vi skal komme opp på deres nivå i sprint, sier Falla til NRK.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!