Storflor-dobbel sikret Godset årets første seier

Vant 3-2 over Sandefjord.

• Strømsgodset - Sandefjord 3-2 (3-1)

MARIENLYST STADION (Dagbladet): Etter lagets svakeste sesongstart på seks år, slo Strømsgodset tilbake i kveldens oppgjør mot Sandefjord. 

Med høyt balltempo, lekre kombinasjoner og vakre avslutninger ble gjestene tidvis utspilt av drammenserne som vant 3-2 etter en fantastisk 1. omgang.

Godsets firerbande Før dagens kamp hadde Strømsgodset slitt med å få det offensive spillet til å fungere. På sesongens tre første runder hadde trener David Nielsen forsøkt seks ulike spillere i de fire fremste posisjonene i sitt 4-2-3-1-system. 

Mot Sandefjord ble Thomas Lehne Olsen (23) den 7. angriperen til å få sjansen fra start. 23-åringen banket inn fem mål i vinter og var Godsets toppscorer i sesongoppkjøringen.

Nielsens håp var at Lehne Olsen skulle bli mannen som løste Godsets-angrepsfloke. Og etter bare 20 minutter slo spissen til da han avsluttet et nydelig angrep, assistert av Iver Fossum (18). Det var imidlertid Gustav Wikheims (22) eminente forbarbeid som la grunnlaget for scoringen.

Sandefjord-forsvaret klarte ikke å flytte beina raskt nok i forsvar. Det maktet de heller ikke i det 28. og 38. spilleminuttet. Da rullet Strømsgodset opp ytterligere to nydelige angrep, som Øyvind Storflor (35) avsluttet på elegant vis begge gangene.

Store sjanser I mellomtiden reduserte imidlertid Pål Alexander Kirkevold (24) for Lars Bohinens menn, noe som gjorde at Sandefjord fremdeles hadde et ørlite håp om å få med seg poeng da lagene gikk til pause på stillingen 3-1.

Men Strømsgodset var best også etter hvilen. Wikheim fortsatte storspillet som han hadde vist før pause og gjorde til tider som han ville med motstanderlagets forsvarsspillere.

Midtveis i omgangen var 22-åringen også uhyre nær ved å legge på til 4-1, men måtte se en følsom chip bli reddet på strek av Sandefjord-kaptein Alexander Gabrielsen. Like etter satte Wikheim opp lagkamerat Fossum i god skuddposisjon, men heller ikke den avslutningen krysset målstreken.

Ny redusering Det så likevel lenge ut til at Strømsgodset skulle ta årets første trepoenger på udramatisk vis, men helt på tampen reduserte Kristoffer Normann Hansen med et frekt hælspark.

Det førte til noen nervøse sekunder på Marienlyst stadion, men til slutt kunne Nielsen og hjemmepublikummet konstatere at sesongens første seier endelig er i boks.

Dermed står blåtrøyene nå med fem poeng på fire kamper, ett mindre enn Sandefjords seks.