Storflor slått rett i bakken av Traoré

- Vi kan aldri akseptere slag, sier Hamrén.

LERKENDAL/OSLO (Dagbladet.no): Det skal være litt temperatur på trening, men Abdou Razack Traoré gikk langt over streken da han på dagens RBK-trening slo ned Øyvind Storflor.

Bråket startet da Storflor satte inn en hard takling på Traoré. Sistnevnte reagerte voldsomt - og svarte med et bokseslag i hodet på lagkameraten.

Storflor skal ha gått rett i bakken, før han etter hvert ble stablet på beina av rystede lagkamerater. Traoré ble sendt rett i dusjen etter episoden, og han var tydelig opprørt da han passerte Dagbladet.no på vei inn dit.


Storflor ble på sin side hjulpet inn i garderoben av Rune Almenning Jarstein.

Landslagskeeperen var for øvrig den eneste av spillerne som startet gårsdagens Uefa-cupkamp mot Brugge som deltok på fellestreningen, mens resten drev restitusjonstrening.

Assistenttrener Trond Henriksen ledet økten, og hevder det er første gang han har opplevd at en krangel har utartet i slik grad.

- Etter en takling oppsto det håndgemeng, og slag kan vi selvfølgelig ikke akseptere. Jeg har ikke opplevd slagsmål på trening før, selv om jeg selvsagt har opplevd krangling og brusing med fjørene, sier han til Dagbladet.no.

RBK-trener Erik Hamrén var ikke selv til stede på treningsfeltet, men varsler at episoden vil få konsekvenser.

BLE SLÅTT NED: Øyvind Storflor satte inn en tøff takling på Abdou Razack Traoré, som svarte med med å slå ned lagkompisen. Foto: SCANPIX
BLE SLÅTT NED: Øyvind Storflor satte inn en tøff takling på Abdou Razack Traoré, som svarte med med å slå ned lagkompisen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg snakket med dem. Begge har bedt om unnskyldning til meg og til hverandre. Vi kan aldri akseptere slag. Det blir en reaksjon, men jeg vet ikke akkurat hva ennå. Det er vanskelig fordi jeg ikke var til stede, jeg må tenke på det noen timer, sier Hamrén.

Han opplyser at det ikke er første gang han opplever at en spiller går til angrep på en lagkamerat.

- Jeg har opplevd lignende tidligere, blant annet med David Nielsen i Aalborg.

- Har du noen forklaring på hvorfor dette skjedde?

- Det kan være flere forklaringer. Ingen av dem har spilt særlig mye i år, det er nok også private forklaringer som jeg ikke vil gå inn på. Men det var ærlig ment da de klemte hverandre etter å ha bedt om unnskyldning, sier Hamrén.

- Er utestengelse aktuelt?

- Spontant vil jeg si nei. Jeg må få tenke litt over hvilke konsekvenser dette skal få, sier Hamrén til Dagbladet.no, og utdyper:

- Forskjellen fra tidligere situasjoner er at jeg ikke var vitne til det denne gang. Slag er uansett ikke akseptabelt på trening, men som både du og jeg vet er fotball en kampsport, det er provokasjoner og det går ofte hett for seg. Jeg er veldig glad for måten de reagerte på i etterkant. Begge spillere var slukkøret og framsto som voksne.

Storflor slått rett i bakken av Traoré

Til slutt måtte hovedpersonene stille opp for pressen - men det ble mildt sagt en merkelig seanse. Etter å ha tatt hverandre i hånda foran kameraene, og gitt inntrykk av at de hadde skværet opp, brøt Traoré plutselig ut av intervjusituasjonen og forsvant opp i heisen på Lerkendal.

- Det var en liten disputt som utartet seg. Vi har tatt hverandre i hånda og blitt venner. Det var litt provokasjoner i begge retninger som utløste det, sier han

<B>SKVÆRET OPP I GARDEROBEN:</B> Traoré og Storflor ga hverandre en klem i garderoben, ifølge trener Erik Hamrén.