Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscup Holmenkollen:

Storfornøyd Olsbu etter sprinten: - Jeg har et kjempeutgangspunkt før morgendagen

Marte Olsbu ble Norges beste med en sjetteplass. Et sjeldent godt utgangspunkt før en jaktstart, sier Olsbu selv.

HJEMMEBANE: Marte Olsbu ble Norges beste i fredagens sprint med en sjetteplass. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HJEMMEBANE: Marte Olsbu ble Norges beste i fredagens sprint med en sjetteplass. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Finske Mari Laukkanen vant fredagens sprint i verdenscupfinalen i Holmenkollen. Den franske duoen Justine Braisaz og Anais Bescond tok andre- og tredjeplassen.

- Det gikk veldig bra. Det er et kjempebra utgangspunkt for morgendagen. Det er veldig gode muligheter, bedre muligheter enn det jeg har hatt på veldig lenge i en jaktstart. Jeg gleder meg til å starte litt langt fremme for en gangs skyld, sier Marte Olsbu til Dagbladet.

Marte Olsbu ble Norges beste med en sjetteplass, etter å ha bommet én gang på liggende. Hun gikk inn 51 sekunder bak Laukkanen.

- Det føles godt å skyte feilfritt på begge skytinger. Det var ingen lett dag i dag, men jeg var litt heldig på stående. Jeg er veldig glad, sier vinneren av sprinten, Mari Laukkanen, på pressekonferansen etter rennet.

- For finner er det alltid spesielt å vinne i Holmenkollen.

- Usedvanlig mange bom

Kaia Wøien Nicolaisen gikk inn til 25.-plass. Hun hadde også én bom.

- Det blir gøy, jeg liker å gå jaktstart. Det er en av mine favorittdistanser. Det er gøy å fighte litt og å kunne klatre litt i feltet, sier Nicolaisen til Dagbladet.

Tiril Eckhoff gikk veldig godt i sporet, men slet på standplass. Det ble tre bom totalt for vinneren av sprinten i fjorårets verdensmesterskap i Holmenkollen. Likevel gikk hun inn til en tolvteplass.

- Jeg var i veldig bra form i dag, så jeg får ta med meg det. Litt usikker på skytinga, da blir det litt for mange bom, sier Eckhoff, som gikk inn 1.11 bak Laukkanen.

- Jeg må skyte godt hvis jeg skal komme meg oppover, jeg vet at resten her skyter bra. Men i dag var det usedvanlig mye bom.

Ingrid Landmark Tandrevold og Karoline Erdal havnet på 48.-plass og 101.-plass.

- Man blir løfta fram

Det var en flott dag i helgas første øvelse i Holmenkollen, med oppholdsvær og plussgrader. Mange tilskuere hadde tatt turen, selv om rennet var under arbeidstiden. For de norske jentene var det godt å komme tilbake til hjemlige trakter.

- Det er kjempegøy å være på hjemmebane. Alle rundt i løypa jubler, man blir løfta fram. Det er kjempekult at det er nordmenn her og ser på, sier Nicolaisen.

- Det er kjempegod stemning å gå i Holmenkollen. Jeg har masse familie og venner på tribunen. Jeg gleder meg allerede til å få to dager til med det her, sier Olsbu.

- Det er alltid like bra å gå på hjemmebane i Holmenkollen, sier Eckhoff.

Skuffende VM

Eckhoff lyktes ikke helt i årets verdensmesterskap i Hochfilzen, men har prestert bedre i etterkant.

- Etter VM var jeg veldig skuffa, så da tok jeg noen grep og sa litt ting som irriterte meg. Det er viktig å være glad når du driver med skiskyting. Hvis du er litt irritert, så gjør man det ofte veldig dårlig. I hvert fall for min del, sa Eckhoff til Dagbladet på onsdag.

De norske startnummerene var 22) Kaia Wøien Nicolaisen, 23) Tiril Eckhoff, 34) Marte Olsbu, 84) Ingrid Landmark Tandrevold og 99) Karoline Erdal.

Kvinnenes jaktstart starter i morgen klokka 12.45.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media