Storfornøyd Rekdal: - Vi hadde troa på dette

VIF brøt Godsets gullrekke.

• Strømsgodset - Vålerenga 0-2.

DRAMMEN (Dagbladet): - Vi hadde troa på dette her. Prestasjonen var bra. Nå har vi satt oss selv i en posisjon hvor vi kan være med å vekke Oslo til live, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til C More etter seieren som gjør at laget bare er tre poeng bak Tippeligaens sølvplass.

Fra avspark pekte mye mot «business as usual» for Godset hjemme på Marienlyst, hvor drammenserne sto med 46 strake kamper uten tap.

Kampen var ikke mer enn 40 sekunder gammel før Peter Kovacs var alene mot Vålerenga-keeper Michael Langer, men fra skrått hold valgte han å avslutte selv i stedet for å passe til spisskollega Iver Fossum som enkelt kunne ha trillet ballen i åpent mål.

Et svakt valg av Kovacs, som rotet bort en gyllen mulighet til å sette standarden fra start.

Effektive Men hjemmeoffensiven fortsatte, og med gode kombinasjoner stresset de bortelaget ved flere anledninger.

Men mål ble det ikke av det.

Effektiviteten var det Vålerenga som tok seg av i Drammen i dag.

Bortelagets første avslutning på mål kom etter nøyaktig ti minutter, men Vålerengas toppscorer Vidar Örn Kjartanssons første mulighet var både svak og gikk rett på Godsets VM-keeper Adam Larsen Kwarasey.

Men de hadde vist at var i Drammen med helt andre hensikter enn i fjor høst, da Oslo-laget skjemmet seg ut med en av de mest defensive og destruktive forestillingen som er levert i Tippeligaen på lang tid.

Klikk-klakk Og bare tre minutter seinere ble det helt stille på Marienlyst stadion:

Et herlig klikk-klakk-spill fra Vålerenga endte med at Kjartansson flikket fri Rasmus Lindkvist, som med en presis og hard markkryper fant Ghayaz Zahid på bakerste stolpe.

19-åringen fikk en enkel oppgave med å trille sin første tippeligascoring i åpent mål.

Kjartanssons 14.
Og var det stille etter 0-1 på Marienlyst etter 0-1, så ble stillheten toppet da Vålerenga doblet ledelsen fem minutter seinere. Vidar Örn Kjartansson fikk på merkelig vis fri bane mot femmeteren på et presist slått frispark fra VIF-kaptein Christian Grindheim.

Og på blank goal fra fem meter bommer ikke Kjartansson. Islendingens 14. tippeligascoring denne sesongen var like enkel som den var effektiv.

Sist Godset lå under med to mål på eget gress må vi helt tilbake til Odd-kampen i 2010 for å finne. Nå lå de under med to før det var spilt 20 minutter. Statistikk spør aldri om det er rettferdig. Det hjelper ikke aldri så mye at Godset hadde brent fire gode sjanser og at Vålerenga scoret på to av sine tre første avslutninger på mål.

2-0 er 2-0 enten det kommer så eller slik.

Måpende Nielsen
Tomålsledelsen spredte åpenbart selvtillit i VIF-mannskapet, som også defensivt fikk bedre kontroll derfra og ut i omgangen.

Kjetil Rekdal jublet og fektet på ekte rekdalsk vis over fulltrefferne, mens trenerkollega David Nielsen
sto måpende ved siden av, som om han ikke trodde på det han var vitne til.

Straffemiss
Kvarteret ut i andre omgang kunne det gått fra vondt til verre for Strømsgodset, etter at Marius Høibråten felte Ghayaz Zahid til straffespark.

Men i stedet for å notere seg for nummer 15, så skjøt Vidar Örn Kjartansson utenfor fra 11-metersmerket.  Der og da kunne han drept videre spenning, og lagt grunnlaget for stygge hjemmesifre.

Andreomgangen ble en stor nedtur, målt opp mot alt som skjedde før pausen. Godset sleit med å skape store sjanser, mens Vålerenga viste solid disiplin og god defensiv kontroll.

Godset så rett og slett ut som de gikk litt tomme for krefter utover i kampen. Spørsmålet er om trener David Nielsen burde rotert mer på laget som spilte Champions League-kvalifisering på samme bane på onsdag.

- Jeg er irritert. Jeg liker ikke å tape, sa Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey til C More umiddelbart etter kampen.

«Tørken» over VIF-spiss Vidar Örn Kjartansson scoret igjen, etter tre kamper uten nettkjenning for islendingen. Han var naturligvis glad for både nettkjenningen og de tre poengene.

- Det var deilig å score igjen, etter tre kamper uten mål. Selvsagt burde jeg scoret på straffa også, men jeg kan tilgi meg selv ettersom vi likevel vant 2-0, sa Vidar Örn Kjartansson til C More.

SJOKKERTE GODSET: Vålerengas Ghayaz Zahid scoret det første målet da Oslo-laget slo Strømsgodset 2-0 i Drammen i kveld. Godsets rekke uten tap på hjemmebane stoppet dermed på 46 kamper. Vålerenga melder seg på i medaljekampen for fullt med dagens trepoenger. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SJOKKERTE GODSET: Vålerengas Ghayaz Zahid scoret det første målet da Oslo-laget slo Strømsgodset 2-0 i Drammen i kveld. Godsets rekke uten tap på hjemmebane stoppet dermed på 46 kamper. Vålerenga melder seg på i medaljekampen for fullt med dagens trepoenger. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer