GLEDER SEG TIL CHL:  Patrik Bäärnhielm er klar. Foto: NTB Scanpix
GLEDER SEG TIL CHL: Patrik Bäärnhielm er klar. Foto: NTB ScanpixVis mer

Storhamar-back: - Vi har alt å vinne i CHL

Frykter ikke tsjekkisk storlag.

Storhamar møter Sparta Praha i Champions Hockey League torsdag kveld. Backveteranen Patrik Bäärnhielm (32) frykter ikke det tsjekkiske storlaget.

Storhamar er debutant i ishockeyens mesterliga (CHL). Sparta Praha gjester Hamar OL-Amfi som favoritt, men tsjekkerne skremmer ikke Hamar-laget.

- Sparta Praha er et topplag i tsjekkisk ishockey, men vi kan slå dem. Vi har alt å vinne i denne turneringen. Ingen regner med at vi skal avansere, sier Patrik Bäärnhielm til NTB.

- Sjansen til avansement er egentlig ikke så verst. De to beste lagene i gruppen går jo videre, legger han til.

Han rangerer ikke tsjekkerne som det tøffeste laget i gruppe M. Gruppen består av Storhamar, Sparta Praha og sveitsiske Genève-Servette.

- Sveitsisk ishockey holder et høyt nivå. Jeg regner med at Servette er et bedre lag enn Sparta Praha, sier Bäärnhielm.

Forventer tøff motstand 32-åringen er klar på at han og lagkameratene må lykkes med det meste for å slå tsjekkerne.

- Det kommer nok til å smelle godt. Vi snakker tross alt om hockey på et bra internasjonalt nivå. Vi kommer til å få mindre tid med puck, men det må vi takle, sier svensken.

Han forventer et offensivt Sparta Praha i Hamar OL-Amfi.

- Jeg har sett litt av dem på video. De liker å spille aggressiv ishockey. Det kommer de helt sikkert til å gjøre mot oss også, påpeker veteranen.

Magefølelsen er god før første gruppespillkamp.

- Jeg tror at vi, på litt ufortjent vis, vinner matchen 3-2, sier Bäärnhielm humrende.

Håper på folkefest Storhamar-backen opplyser at det ventes mange tilskuere til oppgjøret.

- Jeg har vært innom klubbkontoret en del i forbindelse med denne kampen. Vi tror på opp mot 5000 tilskuere. Det er litt overraskende, men veldig kjekt, sier 32-åringen.

Han mener at den store interessen kan skyldes lagets sterke fjorårssesong. Da tok laget seg helt til NM-finalen, der det ble tap mot Stavanger Oilers.

- Vi flyter nok litt på prestasjonene fra forrige sesong. Det er fortsatt mye entusiasme på Hamar. Vi merker det godt, sier en fornøyd Bäärnhielm.

Han mener lagets form er bra nok til å gi tilskuerne en god opplevelse mot Sparta Praha.

- Vi har trent godt og mye i forsesongen. Inn mot denne kampen har vi imidlertid sluppet litt opp på treningen. Dermed skal overskuddet være på plass til kampstart, sier Bäärnhielm.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram