Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storhamar banket VIF i første semifinale

Tok ledelsen etter bare 43 sekunder.

Storhamar feide Vålerenga av isen med 4-1 i den første semifinalekampen i NM-sluttspillet søndag.

Årets seriemesterskap røk til fordel for Frisk Asker. Søndag fikk Espen «Shampo» Knutsens mannskap en marerittstart på ferden mot NM-finalen etter at de så vidt tok seg videre fra kvartfinalene mot Lillehammer.

- Nå må vi vinne på Jordal, og får et ekstra press på å vinne hjemmekampene. Det er godt at det er kamp igjen allerede tirsdag, det holder det i gang. Det er mer moro å spille kamper enn å trene, sier Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen til NTB.

Storhamar var nådeløse på hjemmebane i Hamar OL-amfi og klinket like godt inn tre mål i løpet av snaue 27 minutters spill. Det første målet fra Storhamars Joakim Jensen kom allerede etter 43 sekunders spill. Videre økte Eerikki Koivu og Jensen igjen til tremålsledelse.

- Vi får den verst tenkelige starten med to mål i løpet av de første minuttene. Det første skal keeperen ta, og også det andre er av det billige slaget, sier Knutsen.

Først da det var spilt 10 minutter av tredjeperiode løsnet det for Vålerenga ved kvartfinalehelten Anders Fredriksen. Men det hjalp så lite, Henrik Höglund på hjemmelaget fastsatte sluttresultatet til 4-1-seier like etter i den første semifinalekampen.

Nå er det seks kamper igjen å gjøre det på for Oslos hockeystolthet. Første mulighet blir på Jordal tirsdag.

Høydramatisk i Halden

FØRSTE STIKK TIL HAMAR: Storhamar knuste Vålerenga i starten av kampen og vant den første NM-semifinalen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
FØRSTE STIKK TIL HAMAR: Storhamar knuste Vålerenga i starten av kampen og vant den første NM-semifinalen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Det ble en høydramatisk første semifinalekamp mellom Comet og Frisk Asker. Etter forlengning vant haldenserne 5-4. 

- Det var jeg som var heldig i dag, men det her er lagets fortjeneste. Hele laget spiller godt, og Kim Dahl-Nielsen står godt i mål og gjør viktige redninger, sier den store helten i Halden, Mikko Suvanto, til NTB.

Comet kom best i gang hjemme i Halden ishall. Drøye ti minutter ut i første periode fikk Matti Kaipainen æren av å sette inn hjemmelagets første mål for kvelden. Men seriemesterne utlignet fem minutter senere ved svenske Markus Eriksson etter assist av mats Zuccarello Aasen.

I andreperiode scoret Comets Christian Saxrud før Eriksson sikret utligning for bortelaget. Comet fortsatte å putte to ganger, men Frisk Asker kom tilbake begge ganger. Dermed gikk det til forlegning, hvor Mikko Suvanto ble den store helten da han sikret hjemmelaget 5-4-seier etter 68.20 minutters spill. 

- Det gjør noe med oss at vi får en slik start. Både psykisk og med tanke på selvtilliten. Nå er vi klare for fortsettelsen, sier Suvanto.

Frisk på sin side har ikke vunnet en eneste kamp i sudden death denne sesongen.

Kampen om finalebilletten fortsetter i Askerhallen tirsdag.

PS! Med 4-1-seier mot Grüner søndag er Lørenskog klare for spill i eliteserien i ishockey neste sesong. Fra før hadde Stjernen sikret seg videre eliteseriespill.

(NTB)

SEMI-DRAMA: Comet og Frisk Asker utkjempet en tøff duell i den andre semifinalen. Først i sudden death ble kampen avgjort, til haldensernes fordel.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media