MANGER PENGER: Storhamar ishockey sliter økonomisk og klarte bare å betale halve lønna til spillerne tirsdag.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
MANGER PENGER: Storhamar ishockey sliter økonomisk og klarte bare å betale halve lønna til spillerne tirsdag. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

Storhamar betalte bare halv lønn til spillerne

Ishockey-klubben sliter økonomisk.

Svak økonomi gjør at Storhamar Dragons bare har klart å betale spillerne 55 prosent lønn tirsdag, skriver Hamar Arbeiderblad.

- Jeg informerte spillerne tirsdag, og de forstår situasjonen. Vi betalte ut om lag 55 prosent av lønna til spillere og administrasjonen. Nå kommer det noen inntekter, blant annet er det en kamp torsdag, og vi skal betale ut resten i midten av november. Vi har betalt det vi skal i offentlige avgifter, sier lederen i AS'et, Erik Kristiansen.

Ishockeyklubben har problemer med likviditeten. Hver måned har Storhamar en underdekning på rundt 400.000 kroner, blant annet fordi de mangler 1,6 millioner kroner på sponsorbudsjettet.

- Det er en del å hente på inntektssiden. Det gjelder blant annet draktreklame. Hjelmen er blank. Totalt er det snakk om sju-åtte ledige felter på utstyret. Det kan være verdt rundt 350.000 kroner, sier Kristiansen som har vært i kontakt med kommunen om nye rammebetingelser for halleien.

Kaptein Pål Johnsen sier at klubbens dårlige økonomi ikke preger spillerne.

- Vi fikk beskjed om at lønna deles opp. Det har ikke vært så mye snakk om den økonomiske situasjonen i garderoben, så det preger ikke oss. Vi får ikke gjort så mye med det, og det er ingen som har lyst til at klubben skal gå konkurs, sier Pål Johnsen til HA.

(NTB)