Storhamar bøtelegges for flaskekasting

Og får pålegg fra forbundet.

(Dagbladet.no): Storhamar får en smekk på pungen etter flaskekastingen mot VIF-spillerne i semifinalekampen i Hamar OL-amfi i går kveld.

- Storhamar får en bot på 10 000 kroner for det som skjedde i går, sier Jon Norman Haukeland, sportssjef i Norges Ishockeyforbund, til Dagbladet.no.

På toppen av det har Hamar-klubben får en rekke hastepålegg fra forbundet, flere tok hedmarksklubben selv initiativ til etter gårsdagens match.

Når VIF kommer på besøk til hallen igjen mandag skal det ikke lenger selges flasker til publikum, akkurat som osloklubben ønsker.

I tillegg skal det innføres strengere adgangskontroll, slik at publikum ikke tar med seg gjenstander egnet for kasting inn.

- Og så bygger Storhamer en midlertidig tunnel fra garderoben til spillerboksen, for å beskytte spillerne, sier Haukeland.

Storhamar får ikke straff for publikums håning av en skadd VIF-spiller.

- De har et kulturproblem, og vi er lite begeistret for det.

STORHAMAR BYGGER TUNELL: Norges Ishockeyforbund har pålagt Storhamar å sette opp beskyttelse for spillere. Klubben får heller ikke lenger selge brusflasker. Foto: Scanpix
STORHAMAR BYGGER TUNELL: Norges Ishockeyforbund har pålagt Storhamar å sette opp beskyttelse for spillere. Klubben får heller ikke lenger selge brusflasker. Foto: Scanpix Vis mer

- Ishockeyforbundet forventer seg en rolig kamp mandag?

- Det tror vi skjer, vi har tillit til Storhamar som organisasjon.

Vålerenga og Storhamar møtes allerede i morgen i den tredje semifinalen i NM-sluttspillet. Etter to kamper leder osloklubben 2-0, og Storhamar må vinne minst én av de to neste for å unngå å bli slått ut.