Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storhamar brøt Lillehammers hjemmerekke

Knuste rivalen.

 GUL JUBEL:  Christian Larrivèe jubler etter at Joakim Jensen har satt inn Storhamars femte scoring. Foto: Fredrik Olastuen/Icing.no
GUL JUBEL: Christian Larrivèe jubler etter at Joakim Jensen har satt inn Storhamars femte scoring. Foto: Fredrik Olastuen/Icing.no Vis mer

• Lillehammer - Storhamar 2-6

(Dagbladet): De to siste sesongene har Storhamar hatt et godt tak på Lillehammer. Det har ikke vært tilfellet denne sesongen. Lillehammer har gått seirende ut av sesongens to første møter.

Hjemme i Kristins Hall har rødtrøyene vært meget solide denne sesongen. De seks siste hjemmekampene har gitt Tor Nilsens mannskap full pott. Den rekka satte Storhamar en stopper for i kveld.

Gjestene fra Hamar fikk en god start i mjøsderbyet på Lillehammer. I overtall limte unggutten Martin Gran pucken opp i nettaket bak en dekket Brian Foster etter nesten fem minutter.

 1-2:  Jimmy Andersson setter inn Storhamars andre mål. Foto: Fredrik Olastuen / Icing.no.
1-2: Jimmy Andersson setter inn Storhamars andre mål. Foto: Fredrik Olastuen / Icing.no. Vis mer

Fem minutter senere fikk Lillehammer sitt første overtall. Det de tok de vare på. Dag Morten Wehn slo tunnel på en motspiller og satte pucken iskaldt i mål. Det resultatet sto seg perioden ut.

Egen retur Etter en vanningspause var det igjen gjestene som tok initativet. Jimmy Andersson som ble lurt vekk ved Lillehammers scoring, dro seg fint foran mål og sendte Storhamar igjen i ledelsen på sin egen retur.

Seks minutter ut i perioden ble situasjonen forverret for hjemmelaget. Lillehammer spilte i overtall, men det var Storhamar som fikk utteling ved formspilleren Jacob Berglund.

12 minutter ut i perioden økte Eirik Skadsdammen ledelsen til 1-4.

Den ledelsen hadde Storhamar ingen planer om å gi fra seg.

Jadda!!! Like deilig med seier over lillebror hver gang!! @patrikbaarnhielm tar ropet. #storhamargutta #2hockey

A video posted by Storhamar Dragons (@storhamardragons) on

- Vi starter helt greit. Gir dem noen enkle mål. Det holder ikke rett og slett, sier Lillehamers kaptein Stein Tore Bakken til TV 2.

Kontrollerte inn seieren Lillehammer var nødt til å sette Storhamar under press fra start av i den tredje perioden. Det klarte de ikke. I stedet var Storhamar som fikk periodens første nettkjenning.

Ligaens toppscorer Joakim Jensen forsøkte å nå Christian Larrivèe på den bakre stolpen. I stedet traff den en Lillehammer-kølle og trillet over målstreken.

Med ni minutter igjen kom det omsider en Lillehammer-scoring. Alexander Reichenberg satte lekkert inn 2-5.

Med 4.33 igjen av perioden fastsatte Storhamars Linus Johansson sluttresultatet til 2-6.

- Vi spiller solid og bare kontrollerer i tredje periode, sier Storhamars trener Aleksandr «Sasja» Smirnov.

Med tre poeng klatrer Storhamar opp til en delt tredjeplass på tabellen. Riktignok har de gulkledde sammen med Lillehammer en kamp mer spilt. Resten av runden spilles torsdag.

- For mange grove feil. Vi gir bort for enkle mål. Og Storhamar er effektive, sier LIK-trener Tor Nilsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling