DEGRADERT: Storhamars Kamilla Sundmoen (til høyre) er lei seg for at laget er flyttet ned en divisjon. Her sammen med Nora Mørk og Marta Tomac.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DEGRADERT: Storhamars Kamilla Sundmoen (til høyre) er lei seg for at laget er flyttet ned en divisjon. Her sammen med Nora Mørk og Marta Tomac. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Storhamar degradert til 1. divisjon

- Vi har felt noen tårer sammen.

Håndballklubben Storhamar ble ikke tildelt ny lisens og må spille neste sesong i 1. divisjon. Det skriver Norges Håndballforbund på sine nettsider.

De øvrige 23 klubbene i eliteserien har alle fått lisens for sesongen 2015-2016.

- Dette er en svært kjedelig sak for Forbundsstyret, men dagens konklusjon er i tråd med det regelverket vi har. Derfor må Storhamar ned i 1. divisjon fra høsten av, sier generalsekretær, Erik Langerud, i en pressemelding.

Svak økonomi Storhamars økonomi skal være grunnen til at klubben nå kastes ut av den øverste ligaen.

- Økonomitallene blir vurdert ut fra ulike tabeller, og konklusjonen er at den ikke er god nok til å få eliteserielisens, sier Langerud.

Storhamar kan anke avgjørelsen innen to uker.

- Felte tårer Storhamar-spillerne har naturligvis vært langt nede etter at vedtaket ble kjent torsdag ettermiddag.

- Jeg har snakket med noen av de andre spillerne, og vi har felt noen tårer sammen, sier Kamilla Sundmoen til Hamar Arbeiderblad.

Øystein Holtet, nyvalgt styreleder, forteller til samme avis at han ikke tror forbundet kommer til å endre avgjørelsen selv om Storhamar kan komme til å anke saken.

- Vi må komme med nye og vesentlige ting som var på plass før 31.12.14. Det er derfor ikke noe vi kan gjøre nå som forbereder situasjonen vår, sier Holtet.

Klubben ble nummer åtte i forrige sesong.

(©NTB)