Storhamar drømmer om nok en mesterligaskrell

- Meget tøff utfordring.

TØFF UTFORDRING: Storhamar og trener Alexander Smirnov står overfor en hard kamp i CHL mot Åbo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TØFF UTFORDRING: Storhamar og trener Alexander Smirnov står overfor en hard kamp i CHL mot Åbo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Storhamar står overfor sin største utfordring hittil i mesterligaen når finske TPS Åbo står på motsatt banehalvdel tirsdag.

Hamar-laget må klare seg uten Christian Larrivée og Lars Løkken Østli i den første kampen i åttedelsfinalen, men assistenttrener Pål Johnsen er likevel trygg på at de gulkledde kan bite fra seg.

- Det blir en meget tøff utfordring for oss, men vi går inn med samme innstilling som tidligere. Vi går for å vinne, sier Johnsen til NTB.

- Hvor gode er Åbo sammenlignet med tidligere motstandere i mesterligaen?

- Det blir tøffere og tøffere for hver gang. Det er en tradisjonsrik klubb med masse titler. De har fått tilbake noen gode, gamle stjerner, samtidig som de har en del ungt.

Tidligere i turneringen har Storhamar slått lag som Sparta Praha, Genéve Servette og Salzburg.

Tett program Overfor Hamar Arbeiderblad forteller TPS' nye trener Ari-Pekka Selin at kampen i Finland kommer midt i et hektisk kampprogram. Johnsen ønsker ikke å legge for mye vekt på det.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

- Vi skal fokusere på oss selv. Vi vet hvor bra de er, så får vi gjøre hva vi kan for å få et bra resultat, sier Johnsen.

- Vi har hatt enormt tett kampprogram før vi møter Storhamar hjemme, men til returkampen i Norge har vi god tid til å forberede oss. Derfor er vi heller ikke avhengig av å vinne på hjemmebane for å gå videre, sier Selin til HA.

Johnsen og Storhamar håper å få med seg et jevnt resultat som sørger for «mætt fjøs» og sjanser til avansement i returoppgjøret.

- Det blir litt lettere å selge billetter hvis man er med i kampen, forteller han.

(NTB)