Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storhamar har strupetak på Vålerenga

Banket dem i Oslo. Nå må VIF vinne tre på rad.

Vålerenga reduserte to ganger i sluttperioden, men endte med 2-5-tap mot Storhamar. Dermed er Oslo-laget presset til å vinne tre strake kamper mot Hamar-gutta for å nå NM-finalen.

Espen «Shampo» Knutsens gutter har fått det uventet tøft i sluttspillet. Først yppet Lillehammer seg i kvartfinalen, og nå kan Storhamar parkere Vålerengas drømmer om en ny «bøtte».

Med fredagens 5-2-seier i Jordal Amfi spratt Storhamar opp i ledelse 3-1 i kamper. Alexander Smirnovs gutter trenger bare én seier til før finalebilletten er sikret. 

- Det er skuffende at vi taper igjen. Vi presser på for å få 3-4, men i stedet scoret de sitt femte og da var det god natt. Vi ga bort to billige mål tidlig, og Storhamar er veldig gode når de får ligge bakpå og forsvare seg, sa Espen Knutsen til NTB.

Panikk

Dragons fikk en drømmeåpning da Henrik Höglund scoret alene med Tommy Lund etter 1.27. Eirik Skadsdammen doblet etter knapt 13 minutter, mens Höglund utnyttet en tellefeil da han la på til 3-0 etter 32 minutter.

Et rystet VIF måtte se Lars Løkken Østli legge på til 4-0 før midtperioden var over. I sluttperioden reduserte både Kenneth Larsen og Anders Myrvold. Det ga vertene håp om å vende kampen, men Pål Johnsen punkterte matchen med sin 5-2-scoring etter 54.09.

- Det ble litt panikk på 2-4, og det var veldig greit å få satt den siste scoringen. Men det er ikke avgjort. Vi må vinne en kamp til, og målet er å klare det allerede i søndagens femte kamp på Jordal, sa Pål Johnsen til NTB.

PÅ VEI TIL FINALEN: Storhamar har NM-finalen innen rekkevidde, for nå må Vålerenga vinne tre på rad. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
PÅ VEI TIL FINALEN: Storhamar har NM-finalen innen rekkevidde, for nå må Vålerenga vinne tre på rad. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Gir ikke opp

Espen Knutsen vet at VIF er pisket til å vinne, men nekter å gi opp drømmen om NM-finale. 

- Vi må slutte å gi vekk mål til dem og samtidig jobbe mye hardere. Vinner vi ikke søndag, er det sommerferie. Men jeg mener vi har en veldig god sjanse til å snu dette. Det er viktig å ha troen, sa Shampo.

Stillingen er nå 3-1 i den andre semifinalen, etter at Frisk Asker vant 7-4 hjemme mot Comet. Seriemesterne har nå et godt overtak og også de nærmer seg NM-finalen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media