Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storhamar havnet under to ganger, men slo tilbake til storseier

Knappet innpå Oilers.

SEIER: Storhamar havnet under to ganger i hedmarksderbyet mot jumbo Kongsvinger, men slo voldsomt tilbake og vant 8-2 i eliteserien ishockey torsdag.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SEIER: Storhamar havnet under to ganger i hedmarksderbyet mot jumbo Kongsvinger, men slo voldsomt tilbake og vant 8-2 i eliteserien ishockey torsdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Storhamar havnet under to ganger i hedmarksderbyet mot jumbo Kongsvinger, men slo voldsomt tilbake og vant 8-2 i eliteserien ishockey torsdag.

Serietoeren benyttet muligheten til å redusere avstanden opp til tetlaget Stavanger Oilers' til seks poeng når ti runder gjenstår. Oilers gikk tirsdag på et 2-5-tap borte mot erkerivalen Vålerenga.

Storhamar var kjempefavoritt i lokaloppgjøret mot Kongsvinger, men det tok tid før det løsnet. Gjestene gikk overraskende opp i føringen ved Jonas Moen etter snaue fem minutter. Utligningen kom først 15 sekunder før den første pausen.

- Vi var soleklart bedre enn Kongsvinger i dag. Det var enveiskjøring hele veien. Jeg har aldri vært med på en kamp hvor vi har så mange skudd på mål, og så dårlig uttelling som vi hadde i starten i dag, sa vertenes Eirik Skadsdammen til Nettavisen.

Midtperioden var under ett minutt gammel da eliteseriens soleklare jumbolag slo til igjen. Victor Zetterberg tok Kongsvinger opp i 2-1 på en pasning fra Moen. Men som ventet sprakk bortelaget da orken var borte.

Tenker ikke på gull Jakob Berglund og Christian Larrivée snudde kampen raskt med ett mål hver mellom det 35. og 36 minutt. Deretter scoret Adrian Danielsen og Martin Gran for vertene. I siste periode sørget Berglund, Luke Moffatt og Gran for at Storhamar til slutt vant hele 8-2.

Ifølge Skadsdammen er det ingen som foreløpig våger å snakke om seriegull.

- Nei, vi fokuserer ikke så mye på det. Vi tar neste match, og tenker på den. Det er mange kamper igjen, så vi ser hvordan vi ligger an mot slutten av sesongen. Det er helt sikkert noen som kikker bort på tabellen og smiler, men vi tar en kamp av gangen, sa han.

Også serietreer Lørenskog knappet innpå i tetstriden med torsdagens 2-1-seier over Stjernen. Ben Blood ga gjestene fra Fredrikstad ledelsen etter 12.35 minutter, men Christian Söderström og Simon Olsson snudde kampen for romerikingene.

Olsson scoret vinnermålet i midtperioden. Lørenskog er åtte poeng bak tabelltoppen.

Frisk tapte For fjerdeplasserte Frisk Asker ble det 2-3-tap hjemme mot Lillehammer. Vertene havnet under etter litt over fire minutter og klarte aldri å komme à jour.

Lillehammer rykket opp i 2-0 etter mål fra Mikael Zettergren og Christian Bull. Dag Christian Frøystad reduserte for Frisk etter 26.39 minutter, men håpet om en snuoperasjon ble smadret da Alexander Reichenberg økte til 3-1. Til ingen nytte satte Eric Castonguay inn vertenes annet mål 19 sekunder før slutt.

Sparta Sarpsborg havnet bakpå 0-1 i hjemmemøtet med Manglerud Star, men vant til slutt 5-3. Niklas Roest scoret to av østfoldingenes mål.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media