Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storhamar-hevn mot erkerivalen

Og Stjernen reiste seg etter ydmykelse.

VANT PÅ JORDAL: Storhamar tapte 3-5 mot Vålerenga i egen storstue tirsdag kveld, men fikk sin revansj i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
VANT PÅ JORDAL: Storhamar tapte 3-5 mot Vålerenga i egen storstue tirsdag kveld, men fikk sin revansj i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

|||

Storhamar påførte serieleder Vålerenga er surt tap hjemme på Jordal torsdag. Samtidig misbrukte Sparta sjansen til å ta innpå.

De to erkerivalene i norsk ishockey de siste 15 årene barket sammen på Jordal Amfi. Storhamar ville hevne tirsdagens 3-5-tap hjemme i OL-Amfi''n. Da våknet Rune Gulliksens gutter først da det sto 0-4 på tavla.

Torsdag var rollene snudd. Målvakt Ruben Smith hadde dessuten bestemt seg for «mure igjen» målet, mens kvikke Storhamar-angripere med veteran Pål Johnsen i spissen satset på kjappe vendinger og kontringer. Taktikken lykkes til fulle.

Det ble en jevnspilt åpningsperiode, mens serielederen var best i midtperioden. Da var imidlertid gjestene de mest effektive. I siste periode svarte Storhamar begge gangene da Vålerenga reduserte. Pål Johnsen bidro med to mål og en målgivende pasning.

Stjernen reiste seg

Serietoer Sparta fikk det tøft mot Stjernen i østfoldderbyet. Gjestene kom best i gang, men Stjernen fikk ha ledelsen gjennom det meste av kampen.

I siste periode tente Sparta skikkelig etter å ha kommet to mål bak. Kampen måtte gå til forlengelse og til slutt avgjøres med straffer. Der var Morgan Andersens gutter best. Det betyr at det skiller tre poeng mellom Vålerenga i tet og ned til Sparta på annenplass.

Enda en revansj

Stavanger-spillerne gikk målløse av isen hjemme mot Lillehammer sist, men torsdag var det duket for revansj også i det oppgjøret. Oilers vant til slutt 4-2 i en kamp hvor Lillehammer-trener Tor Nilsen fikk matchstraff.

Lørenskog lå under 0-1, 1-2 og 1-3, men Atle Olsens gutter kom tilbake og vant den jevne kampen mot Manglerud Star med 4-3. Tirsdag vant MS en målrik kamp mot Lørenskog med 8-7. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media