NM-finalene i ishockey

Storhamar i føringen igjen i NM-finalen mot Lillehammer

Storhamar tok på nytt føringen i NM-finalene mot erkerival Lillehammer med 5-2-seier i den tredje kampen på egen is lørdag. Det står 2-1 i NM-duellen.

I FØRINGEN: Kodie Curran, Victor Svensson og Storhamar tok kommandoen i NM-finalene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
I FØRINGEN: Kodie Curran, Victor Svensson og Storhamar tok kommandoen i NM-finalene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Canadiske Kodie Curran ble matchvinner med sin 3-2-scoring 4.55 minutter før slutt. Curran er neste sesong klar for den svenske SHL-klubben Rögle. Josh Nichols satte 4-2 og 5-2 i åpent mål mot slutten av kampen.

- Jeg er glad for seieren. Den var svært viktig. Jeg vil ikke si noe om overgangen, for jeg lever i nuet, og akkurat nå er det Storhamar jeg spiller for, sa Curran til TV 2.

Kampen startet nærmest der man slapp fra torsdagens duell i Lillehammer med tøft spill, tette dueller og knallhard jobbing fra gjestenes side. Lillehammer ville unngå gjentakelse av ydmykelsen fra det første finalemøtet (tap 0-7).

Hjemmelaget hadde sjanser nok. Robin Dahlstrøm hadde en suser av et håndleddsskudd i rammeverket. Dommerne måtte ty til video for å se at pucken gikk i tverrliggeren og ned på streken. Også Mikael Zetterberg hadde et stolpetreff.

Protester

Storhamar hadde et par pucker til i stengene før dommer Robin Hallin markerte at pucken hadde vært over streken. Det skjedde til ville protester fra Lillehammer-benken, men reglene er slik at hvis dommerne dømmer mål kan de ikke studere episoden for eventuell offside i målgården. Christian Larrivée ble kreditert scoringen. Det var hans 45. i et NM-sluttspill. Ole Eskild Dahlstrøm, som har spilt både for Storhamar og Lillehammer, har rekorden med 48.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer