KLAR FOR FINALE: Storhamar tok seg til NM-finalen etter å ha slått Sparta med 5-1 i den femte semifinalen lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KLAR FOR FINALE: Storhamar tok seg til NM-finalen etter å ha slått Sparta med 5-1 i den femte semifinalen lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Storhamar klar for NM-finale mot Oilers

Slo Sparta 5-1.

Storhamar tok seg til NM-finalen etter å ha slått Sparta med 5-1 i den femte semifinalen lørdag. Motstander blir Stavanger, som slo Vålerenga 5-4 etter forlengning og 4-0 i kamper.

Det er Storhamars første NM-finale siden laget vant NM-gullet i 2008, mens Stavanger Oilers er tittelforsvarer.

Det blir en spesiell duell mellom trenerne Petter Thoresen og Alexander Smirnov.

Forrige sesong ble en stor økonomisk nedtur for Storhamar. Sportslig ble det stopp i semifinalen mot Vålerenga. Foran denne sesongen ble det gjort grep på Hamar, og økonomien ble bedre. Sportslig sett under Smirnov har det også gått rette veien. Laget ble nummer to i serien etter Stavanger.

Til manges overraskelse valgte Stavanger Vålerenga som semifinalemotstander. Storhamar fikk Sparta, men laget fikk tidlig overtaket etter å ha vunnet de tre første kampene. I alle kampene kom de under for Sparta i målprotokollen.

Sterke i overtall I torsdagens fjerdekamp i Sarpsborg fikk Sparta et lite halmstrå, men det finalehåpet røk tidlig i et fullsatt Hamar OL-amfi.

Jacob Berglund og Lars Løkken Østli ordnet en 2-0-ledelse etter 1. periode. Luke Moffat og Joakim Jensen økte til 4-0 i midtperioden. Storhamar har slitt i overtallsspillet sitt mot Sparta, men de tre siste målene kom alle i overtall.

Henrik Malmström reduserte for gjestene, men Eirik Skadsdammen fastsatte sluttresultatet til 5-1 i åpent mål.

Første kamp finaleserien spilles 6. april.

Forlengningsdrama På Jordal var Vålerenga lenge i føringen og ledet etter første og annen periode mot Stavanger. Ti minutter før slutt var stillingen 4-2, men gjestene kjempet seg tilbake og tvang kampen til forlengning.

Nick Plastino ble matchvinner 13 minutter ut i annen ekstraperiode.

- Begge lagene ville vinne denne kampen, og vi fikk det avgjørende målet, sa Stavanger-trener Petter Thoresen til TV 2.

- Det som skuffer meg litt er at spillerne ikke ser ut til å ha lyst til å vinne i to perioder. De viser derimot god vilje etter hvert, sa Thoresen.

Stavanger tok seg til NM-finalen med åtte strake seirer i sluttspillet.

(NTB)