Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storhamar klar for NM-finale

- Kjempedeilig, jubler dagens helt.

(Dagbladet.no): Storhamar - Vålerenga 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)

Utgangspunktet foran dagens kamp var klart:

Hvis Vålerenga tapte, ville Storhamar være klar for NM-finale mot Frisk-Asker, som slo ut Comet på søndag. Hvis Vålerenga vant, ville det måtte spilles en sjuende og siste semifinalekamp på torsdag.

Det siste blir det ingenting av, til tross for at VIF i dag kom best i gang med Kjell Richard Nygårds scoring etter bare ni minutter av første periode.

Snudde kampen lynkjapt

I andre og tredje periode reiste Storhamar seg nemlig mesterlig, anført av banens beste, Lars Erik Hesbråten. Han bidro med både flere assists og mål.

- Vi kom litt treigt i gang, men i andreperioden gikk vi ut i 200 og tok over. Dette er kjempedeilig for alle, smiler Hesbråten i samtale med SportN.

I mellomperioden brukte vertene bare ett minutt til å snu stillingen fra 0-1 til 3-1, og da de la på til 4-1 i siste periode, var det ikke lenger tvil:

image: Storhamar klar for NM-finale

Storhamar er klar for finalen, som starter med første kamp, i Hamar, om åtte dager.

- En nedtur for meg

- Det har vært mye mål i seriekampene mot Frisk-Asker, så det ligger an til morsomme finaler, spår Hesbråten.

Vålerenga kan på sin side ta en tidlig ferie, etter tap 2-4 i kamper.

- Dette er en nedtur for meg, som det er for spillerne. Men i år har vi rett og slett ikke hatt et bra nok lag, konstaterer VIF-trener Espen Knutsen overfor SportN.

Her fulgte Dagbladet.no kampen direkte:

Storhamar - Vålerenga 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)

60 min.:
Kampen er slutt, Storhamar Dragons er klar for NM-finale mot Frisk-Asker. Vålerenga er utslått i semifinalen, etter 2-4 i kamper.

Mål - 46.07 min.: Lars Erik Hesbråten fører og fører, før han med en hånd på kølla - og fra skrått hold - vipper pucken forbi VIF-keeper Stirling. Elegant.

SKJEBNEKAMP: Vålerenga måtte vinne for ikke å bli utslått i kveld. Storhamar risikerte i verste fall en sjuende og siste kamp på torsdag. Den blir det ingenting av. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
SKJEBNEKAMP: Vålerenga måtte vinne for ikke å bli utslått i kveld. Storhamar risikerte i verste fall en sjuende og siste kamp på torsdag. Den blir det ingenting av. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

40 min.: Tredje periode er i gang.

- I andre periode begynte vi å spille mer en og en, men vi er først og fremst gode når kollektivet fungerer. Derfor har jeg bedt gutta om å opptre mer som et lag igjen, sier VIF-trener Espen Knutsen til SportN.

40 min.: Andre periode er ferdig. I denne har Storhamar altså snudd stillingen fra 0-1 til 3-1.

- Vi viser hva vi kan stelle i stand når vi blir forbanna. Men vi må fortsatt stå på som bare f..., sier målscorer Ørbæk til SportN.

Mål - 32.06 min.: Cato Ørbæk øker til tomålsledelse for Storhamar - og det i en periode da Vålerenga sliter mer og mer, også spillemessig.

Mål - 22.43 min.: Nathan Gene Martz fører pucken ganske upresset over halve banen, før han avslutter med et flott skudd mellom beina til Vålerengas keeper Scott Justin Stirling.

Mål - 21.24 min.: Jonas Älgekrans blir spilt fri foran mål, og løfter pucken elegant i nettaket.

20 min.: Andre periode er underveis.

20 min.: Første periode er ferdig. Perioden har vært preget av en del ta og føle på, men begge lag har hatt store sjanser til endre på stillingen på måltavla.

Mål - 9.03 min.: Vålerengas Kjell Richard Nygård skyter fra langt hold, og Storhamars keeper Ruben Smith dytter pucken i eget bur.

1. min: Første periode er i gang.

• - Jeg tror begge lag vil gå forsiktig ut, sier VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen til SportN før kampstart kl. 20.00.

BESTEMANN: - Kjempedeilig for alle, jubler Storhamars Lars Erik Hesbråten etter at finaleplassen ble sikret i kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media